matilada

2010-12-30
17:02:11

Jullov

Efter en del trassel fick jag komma hem till jul till slut. Min flight återuppstod samma dag den skulle flyga och efter diverse telefonsamtal fick jag åka med. Först sa de att bara de som satt på flygplatsen och frös skulle få åka hem med det planet och att det inte spelade någon som helst roll att jag hade haft en biljett till den flighten ända tills de ställde in den. Några telefonköer senare visade det sig att jag fortfarande var inbokad på originalflighten, trots att ingen lyckats klämma ur sig det under några av mina tidigare samtal, och efter några frågetecken kring incheckningen bar det av till Heathrow med en i hast packad resväska. Naturligtvis blev allt försenat, men halv två på natten landade vi till slut. Mina öron tog rejält stryk av flygningen och jag har nu gått runt och varit nästintill döv i över en vecka med höga sus och brus i örat som nästan kan mäta sig med Roberts talande öra i Utvandrarserien. Mitt har dock inte berättat saker för mig utan det har bara varit irriterande högljutt.

Julen var trevlig trots öronen (med öronproppar går det mesta, upptäckte jag) och jag hann träffa mycket släkt och andra trevliga personer. Synd bara att man inte kan få ha alla trevliga människor runt sig samtidigt. Det känns som riktigt jullov nu och det är ganska skönt att kunna sova lite längre om morgnarna och kunna LÄSA BÖCKER när man känner för det. Vet inte när jag sist öppnade en bok. Pusslande har jag också hunnit med och det är en väldigt trivsam sysselsättning. Just nu sitter jag  och väntar på att skajpa med England med en liten (sjuk?) lillasyster i knät som nästan sover. För första gången sedan jag kom hem nästan är huset helt tyst och det känns underbart. Det gäller att njuta av friden!
2010-12-21
23:20:14

Snön tar över världen

Då blev det trots allt jul i England ändå. Efter upprepat misslyckade försök att kontakta SAS imorse för att se om flyget skulle gå uppdaterade de äntligen på eftermiddagen och naturligtvis hade det blivit inställt. Är jag förvånad? Egentligen inte. Försöka omboka. På tredje försöket kommer jag fram och hamnar på plats 93 i telefonkön. En och en halv timme senare får jag prata med någon och det finns inga biljetter alls innan den tjugofemte och den skulle då kosta mig över 3000:-. Nej tack? Den tidigaste biljetten var den tjugosjunde, så så fick det bli.

Jul i England alltså. Ganska annorlunda mot alla mysiga jular hemma med släkten. Men det kan nog bli bra det med. J stannar också här över jul, så vi blir fulltaliga, trots att vi båda egentligen först skulle åka bort/hem över jul. Vad några centimeter snö ställer till det här. Det är nästan skrattretande hur dåliga de är på att hantera snö här i England. Jag tror inte jag har förstått än att jag inte ska fira jul hemma, det känns märkligt tomt bara och samtidigt nästan som om jag precis har fått jullov. Tomt och jullovskänsla, märklig kombination. Imorgon blir det nog mera verkligt. Nu är det sova som gäller, jag är dödligt trött. Två jobbiga kvällar i rad och jag har insett att det inte är någon bra idé att se på Skärgårdsdoktorn till mycket sent, trots att det tedde sig som en god idé just då.
2010-12-21
01:16:49

Där stannar jag tills allting ordnat sig

Jag hade nu kunnat skriva ett inlägg om Isis och knölarna veterinären tog bort eller om snön som har fallit hela dagen eller om Spitfires valpar som flyttat in i köket och pratar med storasyster Lily eller om den stora frågan att flyga eller inte flyga på onsdag, men jag känner mest för att sitta i mörkret och titta på Skärgårdsdoktorn för tillfället, så det blir inget sånt inlägg.
Jag hoppas att Nangijala finns, för jag har stämt möte med alldeles för många där på senaste tiden.