matilada

2011-12-23
19:44:19

Dan före dopparedan

Nu börjar det dra ihop sig... Julpyntat till tusen, julkorten är upphängda i dubbla rader runt hela the conservatory (158 st innan dagens skörd), barnen (dvs K och S) har åkt hem och julklappar är inslagna och en del bytta. Och det har spöregnat hela eftermiddagen.

Igår hade vi "svenskt julbord" bestående av köttbullar i sås (man kan ju inte äta köttbullar utan sås!), potatismos (vanlig kokt potatis är ju så tråkig!), brysselkål, andra grönsaker och lite annat mått och gott. Liknade inte något julbord jag tidigare haft, men tanken var ju rätt och på något sätt funkade det ändå. Själv åt jag förresten hummer och tomatsoppa, juligt värre.

Efter den festliga julmåltiden hade vi lite paketbyte och såg sedan på Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 och någonstans där började det kännas lite juligt. Vi hade alla julklappar på ett bord och G delade ut dem i rasande fart. Det gick så snabbt att jag inte hann med att öppna en innan nästa kom. Fick två intressanta hundböcker av barnen, pengar av G och C och varma sockor och choklad av Jan och Gib.

Idag jobbade vi som dårar på förmiddagen för att hinna få allt gjort innan K och S gav sig av hemåt på eftermiddagen. Och nog kändes det skönt att ha klarat av alla promenader och städning innan lunch, för efter en långlunch med pasta, te och bok öppnade himlen sina portar och det blåste upp till halv storm. K kastade en snabb blick på vädret utanför fönstret och föreslog sedan en till kopp te och sedan drack vi te, åt kakor och hängde upp julkort resten av eftermiddagen. Riktigt produktivt!


Det här trevliga julkortet fick vi av K och S.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: