matilada

2011-02-26
19:02:22

Ibland avbryts slappandet

Det är nästan som att ha lite minisemester när G och C är bortresta. Även fast det blir bra mycket mer att göra kan man ta allt i sin egen takt och planera dagen som man själv vill. Eller varför planera alls, varför inte bara ta allt som det kommer? Det har blivit lite av mitt nya motto eftersom det inte verkar spela någon roll vad man planerar; allt bara kullkastas ändå och man får planera om. Dessvärre blir det ju lätt så när man inte har mycket att göra att de få saker som man verkligen måste göra känns mycket större och mer störande än vad de egentligen är.

Idag skulle den sista av Petras valpar hämtas, någon gång mellan halv tio och tio (hur svävande får man bli egentligen?). De flesta som kommer brukar vara sena, men bara utifall att de skulle komma i tid var vi tvungna att bada valpen vid halv åtta på morgonen så hon skulle hinna torka ordentligt innan de kom. Den tiden är inget problem när alla är hemma och arbetar, men när man ställt om hjärnan till slapparläge känns det lite jobbigt att gå upp en halvtimme tidigare helt plötsligt. Men tur var det att vi gick upp tidigare, för vilka stod utanför grinden redan före nio på morgonen, innan vi ens hunnit avsluta frukosten ordentligt? Visst blir man lite störd när de dyker upp en hel halvtimme för tidigt, men de är trevliga människor, helt förälskade i Sweetie, de tog med choklad åt oss och de var borta igen fem minuter senare, så det hela gick väldigt smärtfritt.

Sweetie är förresten den lilla valpen som vi spenderade fyra dagar med att handmata varannan timme när hon var 6 veckor gammal. En dag märkte vi att hon var ganska tunn, så vi höll ett öga på henne några dagar, bara för att se hur hon helt slutade äta mat ur matskålen och snabbt magrade ännu mer. Det blev då matning med nappflaska varannan timme dagtid och efter några dagar fick vi plötsligt se hur hon dök som en gam ner i matskålen med de andra valparna igen, som om ingenting hade hänt. Efter det visade hon aldrig några matproblem igen och trots att hon fortfarande är mycket mindre än sina syskon kan hon säga ifrån riktigt ordentligt om de är elaka mot henne. Dessutom älskar hon människor mer än någon av de andra och hon kom alltid springande och viftade på sin lilla svans och ville bli upplyft när man gick förbi hagen. Man kommer sakna henne, men hon får det jättebra i Frankrike hos sina nya ägare som tidigare hade Deborahs syster.

Prick klockan tio anlände veckans gäst; lagotton Noodle. Jag finner det fortfarande helt otroligt att han kunde komma så precis i tid. Tror aldrig någon har kommit så exakt förut. Noodle hade med sig ett helt papper med skötselanvisningar och ytterligare ett papper på hur de vill ha honom friserad. Får se vad vi kan göra åt det. Sist han var här var han inte överdrivet imponerad av trimmern...
2011-02-25
17:58:31

När katten är borta...

Nu har vi huset för oss själva igen då C och G åkte till Sydafrika igår. Dagen började fint med rejäl sovmorgon till halv åtta och retsen av dagen ägnades åt att göra glass och städa. För en gångs skull var det tillräckligt kallt i köket för att göra glass där, så hundarna fick vara med den här gången och OM de gillade det. Vid ett tillfälle spillde en riktig klumpeduns (det var inte jag *host*) ut ett halvt paket kola på golvet och hundarna var som kobror. Toby måste ha lyckats roffa åt sig nästan allt för i flera minuter stod han och tuggade och tuggade och kunde knappt stänga munnen. Alltmedan jag stod bredvid och skrattade hysteriskt för att han såg så lustig ut...
2011-02-22
19:31:20

Tisdagkväll

Livet går sin gilla gång. Vädret är halvdystert och halvkallt. Inga extrema temperaturer eller regn, bara tillräckligt för att man inte ska veta vad man ska ha på sig utomhus och därför är det enklare att bara stanna inne. Inte riktigt idealt med andra ord.

Inomhus är det dock ganska trevligt. Kallt och lite fuktigt i vissa delar av huset, men mitt rum är varmt och skönt. Igår kväll höll jag på att bränna sönder mina bara fötter på elementet vid min säng för att det var så varmt. Igår hade vi ingen el från tidigt på morgonen till tidig eftermiddag. Till skillnad från hemma i Vänge funkade dock vattnet som det skulle trots frånvaro av elektricitet, vilket var mycket skönt. Jag var dessutom ledig, så jag hade inte bekymret med att försöka trycka in dammsugningen innan elen försvann. Mitt största problem var när jag efter min körlektion insåg att det skulle vara väldigt bra att ta en tur in till stan för att införskaffa vissa nödvändigheter, innan de åker till Sydafrika, vilket ledde till dusch i nästan totalt kolmörker. Det är minst sagt annorlunda att duscha i mörkret. Att det kan vara så olika från att duscha med lampan tänd. Har inte varit inne i stan sedan jag kom tillbaka efter jul och jag insåg att det var ganska bra. Enligt C samlar man på saker om man är osäker på sig själv. Om det är sant gav jag rikligt med näring åt min osäkerhet då jag spenderade bra mycket mer pengar än tänkt på min nördhobby. Jag kom hem ganska mycket fattigare än jag tänkt mig.

Är för tillfället ensam hemma (så ensam man kan vara med ca 30 hundar till sällskap) eftersom de andra är på hundträning och annat. Ben Ben håller mig sällskap häruppe och jag tror Magic är någonstans här i korkarna också. Jag äter skorpa och läser bloggar och Ben sitter bakom mig och luktar nybadat och gott, läser bloggar med mig, äter skorpa och lägger ibland en liten rap. Vi har det ganska mysigt, trots Bens avsaknad av bordsskick.