matilada

2011-06-30
23:23:59

Att leva spännande

Den här veckan slog jag på stort och tog ledigt två dagar! Det var så underbart skönt med sovmorgon att jag firade med att gå upp halv nio. Springer spanieln Otto kom vid strax efter tio och J och jag ägnade ett par timmar åt att reda ut hans långa, hängiga örontrassel och ge honom ett bad. Han är en otroligt cool hund och man blir faktiskt lite sugen på en springer spaniel när man ser honom.

Med Jans pengar i högsta hugg satte jag mig på bussen till Basingstoke för att inhandla diverse nödvändigheter inför Spanien om tio dagar. Ni som känner mig vet att shopping inte är något av mina stora intressen här i livet och den här gången blev inget undantag. Jag kände den stora kåman komma krypande efter bara en halvtimme och sedan var det kört. Den går nämligen inte att bota. Jag jolmade runt någon timme till och försökte se målmedveten ut, men jag är inte säker på om det lyckades. Det hela avslutades med ett besök på the Bodyshop och där, till min förvåning, försvann nästan kåman. De hade rea och jag som knappt hade tänkt köpa någonting fann mig själv betala för en hel liten hög med saker som jag inte direkt behöver. Men är det rea så är det! När jag sedan parkerade mig själv och alla mina kassar på ett café för en liten fika med en mysig tidning innan bussen gick hem, då blev shoppingkåman nästan ett minne blott.

Aldrig trodde jag väl att jag skulle få chans att nämna bussresor här, men idag var det faktiskt rätt intressant att åka buss. Till att börja med hittade jag massa skumma låtar på Ada som jag inte har lyssnat på på år och dar och det blev riktigt nostalgiskt där ett tag. För vem kan låta bli att bli nostalgisk när man minns BL's fina allsång i gympasalen sent på fredagseftermiddagarna på Kvarngärdesskolan?

Hursomhelt; vi skumpade fram i godan ro ute på de smala landsvägarna och kom slutligen till Lasham, sista byn innan Bentworth. Vi kröp sakta runt en kurva och där, på andra sidan, dök det upp en traktor med tillhörande dyngspridare som tog upp hela vägen och lite till. Dessutom stod det en stackars liten bilen intryckt mellan traktorn och oss. Busschauffören blev minst sagt förvånad och visste inte riktigt vad han skulle göra, så han steg ur bussen och klev iväg bort mot bilen och på något vis måste det ha hjälpt honom, för han kom tillbaka efter en stund och började backa bussen tillbaka runt kurvan. Han måste ha varit otroligt skicklig, för vägen var inte bred och det kan inte vara det lättaste att backa den åbäkiga bussen, men runt kom vi utan att ens röra någon av häckarna som kantade båda sidor av vägen. Bilen backade också och sedan kunde monstertraktorn köra mot oss. Jag trodde han hade kört fel först när han körde efter oss och vi återigen befann oss i samma situation som på andra sidan kurvan, när han istället mycket enkelt kunnat lösa allt genom att köra upp på vägen mitt emot oss. Det visade sig dock att han hade tänkt lite längre än jag för sedan började han backa med dyngspridare och allt och hamande på något sätt på den andra vägen så vägen genom kurvan var fri för oss och bilen att köra på. Alla lyckliga och glada och med en glad vinkning från traktorföraren fortsatte vi vår färd uppför kullen. Det var en ganska spännande incident (ja, jag är en sorglig figur som tycker det är spännande att möta en traktor) och jag gissar, tyvärr, att det var både första och sista gången bussfärden var så upplivad.
2011-06-27
19:54:12

Värme och datorkrångel

Dagen började sådär strålande som den bara kan göra på sommaren. Frukost bestående av flingor och en fantastisk (om jag får säga det själv) fruktsallad avnjöts klockan nio, omringad av tiggande hundar och med en bok om Elizabeth I i handen. Sakta, sakta har jag tagit tag i det där med att lära mig mer om Englands kungahus och efter en bok om Mary Queen of Scots, där Elizabeth I porträtterades som en riktigt elak och känslokall sak, tyckte jag det kunde vara lämpligt att läsa något ur hennes synvinkel, för att få lite perspektiv på saker och ting. Än har jag inte riktigt fullt grepp om vem som är släkt med vem och så vidare och Henry VIII:s alla fruar och barn gör ju inte det hela lättare, men jag hoppas det ska klarna någotsånär så småningom. Bra bok är det i alla fall!

Min plan var att ta ut Toby på en egen promenad, för att sedan gå ut med Sonar, Luna och Ben, men då jag till slut kom ut med Toby var det så varmt att det bara blev en kort promenad för hans del och Ben fick ett bad istället. Stackars Ben hade nog sett fram emot ett lerbad och så fick stackaren istället duscha och skrubbas in med schampo så att han nu luktar alldeles rent. Ibland är det hårt att vara hund...

När jag satt och åt lunch blev jag haffad av C som sa att hon äntligen hade bestämt sig för några örhängen hon ville att jag skulle göra åt henne. Visst, det gick jag glatt med på och traskade iväg efter henne för att få pärlorna och allt. Det visade sig dock att hon inte hade bestämt sig för vilka pärlor hon ville ha, utan bara vad de skulle ha för färg, så jag stod bredvid hennes skrivbord i en kvart medan hon valde och valde bort, fixade och ändrade om innan hon till slut blev nöjd. Det slutade i alla fall med att jag gjorde tre par örhängen åt henne och lagade ett par och jag hoppas hon blev nöjd med resultatet.

Nu har jag nyss kommit tillbaka efter en tur in till Alton med C och Astra. C hade några ärenden och jag tog med Astra in för att socialisera henne lite. Hon var mycket duktig och traskade själv nästan hela tiden, trots att det var första gången ute för henne och bara tredje gången i koppel. Massvis med människor fick hon träffa och både barnvagnar och rullstolar, så det var en lyckad liten utflykt. Hemkomsten var mindre kul då min dator återigen börjar bli desperat full och jag hittar snart inget mer att ta bort. Vet inte vad jag kan avinstallera längre, för även om saker och ting ser ut som skräp och jag inte alls vet vad jag kan tänkas ha för nytta av dem kan det ju vara så att de behövs för att datorn överhuvudtaget ska starta och det vore ju tragiskt om jag dödade den, inte minst för mig själv. Jag slänger, avinstallerar och rensar, känner hur jag blir alltmer gråhårig och sängen blir mer och mer nedsmulad av skorpa, men inte sjutton blir det mer plats på datorn. Är det så att den till slut börjar sjunga på sista versen eller går den fortfarande att rädda? Det får framtiden utvisa, då min kunskap om datorer är lika med noll.
2011-06-26
22:52:24

Sommar, sommar, SOMMAR!

Äntligen är det varmt! Vaknade igår och det kändes precis som höst på morgonen, sådär ruggigt och kallt och och friskt och blött som det bara är på hösten. Jag vakande idag och det var sommar på riktigt. Strålande sol hela dagen och alldeles klarblå himmel. Stundtals alldeles för varmt, men jag ska inte klaga; de påstår att det ska spöregna igen om några dagar.

Valp försvann på förmiddagen (de konstiga människorna med de mesiga barnen som fick Sonars tikvalp) och på eftermiddagen följde jag med G på en av hans 1-2-1. Det var hos en familj som en morgon hade hittat en foxterriervalp i sin trädgård och när ingen ville kännas vid den hade de bestämt sig för att behålla den. Sjukare historia har man väl knappt hört. Söt var den i alla fall och riktigt trevlig och de fyra barnen i familjen var otroligt gulliga. Vi hade med oss Tobys bror Remus samt Astra, Thamesis dotter på nio veckor som vi ska behålla. Den yngsta dottern i familjen plockade blommor åt mig och talade om att hon mycket hellre ville ha Astra än deras hund, för han bets bara. De räckte dessutom upp handen varje gång de ville ställa en fråga och i slutet frågade en av dem G om han var en "hundexpert". G svarade såklart ja, men jag kan ha råkat förstöra hans image när jag inte riktigt lyckades kontrollera skrattet som bubblade upp i mig mär jag hörde frågan...

Tidig middag och sedan tog J och jag en långpromenad med Sonar, Billy, Ben, Toby och Callie till Jan och Gib för att överlämna en säck med räv- och grävlingsmat som J lyckats komma över på jobbet. Hundarna tyckte det var fantastiskt, det var kul att träffa Jan och Gib igen och det var en väldigt varm och skön kväll, så på alla punkter var det en mycket lyckad promenad. Hade kameran med mig, men den tycks inte kapabel att fota med så mycket ljus (den är väl mest van vid grått och dystert), så bilderna blev mer skräp än vanligt och ska absolut inte läggas upp här.I brist på andra bilder får det idag bli den här bilden; de flesta av hundarna från dagens promenad är ju trots allt med. Ben, Sonar och Billy på promenad i fredags, efter den lyckade kennelinspektionen. Dave Griffiths var en glad man och vi klarade oss utan några som helst anmärkningar. Han brukar tydligen alltid tycka att vi har det rent, men den här gången tyckte han att det var renare och snyggare än vanligt. Undrar om det var de skurade väggarna som gjorde sig påminda? Att vi sedan klarade oss utan några som helst anmärkningar tror jag vi kan tacka min nybakade kladdkaka för ;)