matilada

2011-09-29
23:00:42

Vad är det som går och går men aldrig kommer till dörren?

Klockan! Det var den första gåtan jag någonsin hörde och förstod och det var säkert därför den blev min favoritgåta. När jag blev något äldre utvecklades svaret till farfar som hade fastnat med hängslena i valfritt objekt och det skämtet drog vi sedan hela tiden, flera gånger om dagen. Vi måste ha drivit omgivningen till vanvett.

Just idag känner jag emellertid att svaret på gåtan är 'Matilda!'. Klockan stannar ju någon gång när batterierna tar slut, men det känns inte som om jag har stannat på veckor. De senaste fem dagarna har jag sammanlagt traskat över fem mil med hundarna och det börjar kännas nu. Jag är trött. Fruktansvärt trött. En mil om dagen låter kanske inte som så mycket, men det är allt runtomkring också och att vara uppe på benen precis hela dagen.

Ekvationen 25-30 hundar att promenera och en människa går liksom inte ihop sig. Idag hann jag visserligen gå ut med alla, men hälften av dem fick bara en kort promenad och ändå var jag inte färdig förrän halv sex på kvällen. Nu är jag extremt trött och vill bara ramla ihop i en liten hög i nytvättade lakan som luktar sommar. En sådan tur att jag tvättade lakanen idag och att de hängt ute i sommarvärmen hela dagen! Nu är det sova sova sova som gäller och imorgon hoppar jag nog över promenader. Kanske att det blir någon för skojs skull, men jag orkar inte gå mer just nu. Jag har ingen som helst energi. Ska hitta en gosig hund och sedan mysa ner mig i min rena säng (med en smutsig hund, för det är så det ska vara!) och drömma om härliga sommardagar på Gräsö. Godnatt!
2011-09-28
18:05:29

Klafs klafs

Gummistövlar är en himla bra uppfinning om man inte vill bli blöt om fötterna, men varma dagar känns de mer som fiendens tortyrredskap. På senaste tiden har jag märkt att det känts väldigt fuktigt om fötterna när jag har använt mina stövlar och bekymrat har jag då tagit för givet att jag drabbats av överdriven fotsvett såhär på äldre dar. Att den ena foten blev mycket blötare än den andra viftade jag ointresserat åt sidan med tanken att kan man ha olika stora fötter kan man nog också ha olika svettiga fötter. Logiskt och bra. Men säg den förklaring som varar för evigt. Vätan i stövlarna eskalerade kraftigt för någon vecka sedan och det började klafsa om vänsterfoten. Fotsvett är en grej, men att svettas så kraftigt att det tjippar är väl lite väl!? En annan förklaring började ta form i mitt huvud och efter en noggrann undersökning av stövelns sula fann jag ett litet jack på undersidan som är precis lagom stort att släppa in irriterande mycket vatten genom. Jag tror det är dags för nya gummistövlar. Skönt i alla fall att jag inte lider av grov fotsvett!

När vi ändå är inne på tema vatten exploderade vattenslangen idag och vattnet sprutade åt alla håll. Det är något speciellt med just den slangen för när den exploderar sprider sig vattnet som en fontän och det regnar prydligt över hela ens kropp. Faktiskt så påminner det hela om den där scenen i Mamma Mia när de hittar Afrodites källa. Det kändes inte som rätt läge idag med mina tjippande fötter och alldeles för varma ben (jeans är alldeles för varmt när det nästan är sommarvärme), men nästa gång ska jag ropa högt i slow-motion 'IT'S APHRODITE!!' och sedan dansa vilt. Det där med att krama om en skjortlös, hårig karl tror jag dock att jag struntar i. Dessutom tror jag bestämt att det är dags att titta på Mamma Mia snart igen, det var ett tag sedan sist.
2011-09-26
19:31:29

Lediga dagars förbannelse

Ledig idag, men har jag fått ta det lugnt för det? Icke då. Visserligen sovmorgon, men med en skällande Noodle precis utanför fönstret och både bajs, kiss och spya på det redan äckligt håriga golvet blev det något svårt att sova vidare efter halv sju. Trots det pinade jag mig kvar i sängen till tio (det gäller ju att ta vara på veckans enda sovmorgon!) och efter en snabb frukost blev det promenad med vilddjuren. Eftersom Billy nu är tillbaka måste jag gå två promenader med flocken, för jag tänker då rakt inte gå med fyra galningar, inklusive mina två halvt ouppfostrade, på en och samma promenad. Det är som bäddat för att gå dåligt.

Hursomhelst, promenad med Sonar, Billy och Ben runt nunneklostret blev det och vi hade det alla mycket skönt i det fina höstvädret. Sonar hjälpte Ben att finslipa sin fasanjagarteknik medan Billy undrande tittade på och vi såg även ett par kaniner som förskrämda skuttade iväg när de såg oss komma. Vid ett tillfälle mötte vi en barsk, gammal man med vandringsstav som såg ut som om han kunde ge oskyldiga människor en utskällning om han kände för det. Ben var just då osynlig bakom några buskar och jagade fasaner för glatta livet och för att inte röja att jag hade en out of control galen hund kallade jag bara in Sonar och Billy och bad en stilla bön att Ben skulle hålla sig tyst och utom synhåll tills vi passerat mannen. Det funkade och gubben såg bara en skötsam hundägare och två mycket väluppfostrade hundar! Ben dök upp några minuter senare och vi kunde fortsätta vår promenad i lugn och ro.

Det är höst. Och någonstans gömmer det sig tre hundar.

Vi hittade en stubbåker.


Ett tag senare var vi hemma igen och det var dags för Tobys promenad. Jag borde ha vetat bättre än att ta ut yrvädret när jag fortfarande var ganska trött efter den andra promenaden, men det var en väldigt lockande tanke att få ut hundarna medan det var fint väder så att jag sedan kunde koncentera eftermiddagen på att flytta över till det andra rummet. Det gick som det gick och Toby var en lycklig pojke där han sprang långt bort i fjärran med öronen viftande och tungan fladdrande långt utanför munnen. Leksaken hittade vi inte heller då min käre dåre inte hade en aning om vad vi höll på med och jag inte alls visste var han hade lagt ifrån sig den. Kort sagt en mindre lyckad promenad och vi återvände ganska snart hem igen. Tror det är dags att gräva fram långlinan och koppla Toby ett tag så att han inte kan sticka iväg som han vill...

Eftermiddagen ägnades åt att flytta över allt mitt skräp till det andra rummet och nu är det kväll och jag är riktigt uttråkad. Vidrigt tråkigt att städa! Dessutom luktar det fortfarande lite konstigt här i mitt rum. Tror inte jag fick bort riktigt alla rester från nattens äventyr... Nu ska jag slappa med te, choklad (det har blivit en riktig ovana att äta choklad och dricka te varje gång jag är ensam hemma. Mycket god choklad dock, Anna!) och Skärgårdsdoktorn i väntan på resten av husets hemkomst och middag.