matilada

2012-04-30
20:46:21

Utställningsmaterial?

Jag och min vän Toby var iväg till hundtränaren idag igen för fortsatta övningar. Han lurades rejält och var otroligt samarbetsvillig och uppförde sig som en riktig stjärna. I hallen var han lysande och kom som ett skott på inkallning trots att han sprang efter bollar och han gick fot lös som om han aldrig gjort annat, trots att det flög bollar och håriga "katter" runt honom. Den luringen!

För att testa honom utomhus åkte vi ner till en inhägnad rasthage vid brukshundklubben, men inte ens där blev han döv utan var väldigt (för en Toby) uppmärksam och lyhörd och kom varenda gång jag ropade. Så kan det gå.

Hursomhelst, fick när vi gick ner mot rasthagen frågan:

-Har du ställt ut honom någon gång?

Nej, det har jag inte. För det första är jag inte intresserad och för det andra är Toby hjulbent fram och kobent bak. Känns inte som det skulle gå hem på en utställning. Hon tyckte det var synd, för hon trodde att folk kanske skulle gilla honom eftersom han är en lite mindre hane.

Har ju alltid vetat att han är liten, men jag har på något vis alltid tänkt att han är en dvärg; en liten miniatyrgolden. I bästa fall har han varit hälften så stor som andra goldenhanar vi träffat och jag har alltid, på något vis, tänkt att han låg under minimihöjden för en goldenhane. Var då ikväll tvungen att mäta honom och han låg faktiskt precis på gränsen! 56 cm i mankhöjd och därmed är hans höjd faktiskt godkänd (56-61 cm för hanar). Där ser man, då är han trots allt ingen dvärg utan en "riktig" golden! Ben var för övrigt 59 cm hög och till och med pygmén Callie verkar klara tikhöjden. Fast inte blir jag mer sugen på att ställa ut för det! Hundarna badar mycket hellre i lerpölar varje dag...
2012-04-29
20:33:50

Det rosa halsbandet

I en väska med hundsaker i brors gamla rum ligger ett rosa halsband och väntar. Det är nästintill oanvänt och har inte hunnit bli varken lerigt eller blött än. Det ser fortfarande alldeles nytt ut, trots att det köptes för ganska många månader sedan.

Någon gång visade jag det här rosa halsbandet för Linne, som tycker att hela världen gärna får vara rosa. Hon blev stormförtjust och har sedan dess gått dess gått och hämtat det flera gånger för att visa det för besökare. Hon brukar fråga efter det rosa halsbandet och undra om hon får ta fram det.

"Matilda, när kommer hunden med det rosa halsbandet?"

Det undrar jag med.
2012-04-24
15:41:20

Utflykt med matsäck

Det är inte alla som får åka till fjällen och ha det skönt, så idag gjorde jag och hundarna fjällen på vårt eget vis och gick långpromenad med matsäck. Min favoritkamera är i fjällen och min kamera har slut på batterier, men syster var snäll att låna ut sin kamera till mig. För man kan ju inte fika matsäck utan kamera!

Hundarna hade med sig torrfoder (Tobys lunch, men de andra fick smaka), en gammal ostkant och mackor. Matte fick...te, en macka och en kaka, men jag vet nog vem som åt det mesta av det! Nästa gång kanske jag borde ha vant någon av dem vid klövjeväskorna, så de kan bära sin egen matsäck...Någon ropade "Callie, come!", men det är inte lätt för en blind hund att se var man är. Det lättaste tycks vara att bara följa rösten och ta närmsta vägen utan att tänka efter själv...


Den vägen tänkte Callie alltså ta. Tur att hon såg stupet i tid!


Soligt och varmt var det.


Inte så tokig rastplats.


När man är hund är det ganska spännande med vattendränkta fält. Det är mindre kul när ens gummistövlar har hål i sig.


Så fort jag gastar på någon annan (Toby) lägger sig Billy ner. Att det råkade bli i vatten verkade
inte bekomma honom det minsta. Är man lydnadsfreak så är man!