matilada

2012-12-29
16:25:32

Hotelljul

I år packade vi ihop hundar och väskor och firade jul hos mamma och pappa på hotellet. Istället för att, som tidigare år, åka runt till släkt på julafton och de två nästföljande dagarna fick folk istället komma till oss. Så i tre dagar var det fullt upp med släkt och andra och varje dag var det mellan 15-25 personer på middag. Jättemysigt!
 
Folk stannade över natten och varje morgon blev det hundpromenad med de åtta hundarna. De som var mer hurtiga åkte istället skidor som galningar. På eftermiddagen gav sig gästerna av och nästa gäng anlände... Supergoda middagar och härliga kvällar med pussel och sällskapsspel med släkten. Kan man ha en bättre jul?
 
Nu är dock julen över och det är bara jag, Ben och Sonar kvar här. Vi går hundpromenader och håller koll på hästarna ibland samt myser i soffan. Sonar speciellt är ett fan av att ligga och mysa i någons knä. Kallt och snö är inget för en prinsessa!
 
Åtta hundar som inte riktigt ville posera för en bild.
 
Snömonstret
 
Billy
 
Sonar envisades med att äta snö och frös sedan så hon hackade tänder, så därför fick hon täcke på sig...
 
En bit av havet.
 
Eskie och Sonar.
2012-12-19
21:34:17

Jo, jag köpte fem hundar på en gång

Jag gillar det faktum att det samtidigt som hundarnas försäkringspapper för nästa år anlände också damp ner ett specialerbjudande för nya hundägare genom brevlådan. Tackar jag ja ska jag tydligen få ett halvårs prenumeration på en hundtidning till förmånligt pris och de utlovar många tips och artiklar som den nyblivna hundägaren har nytta av. Valpspecial skulle det visst också vara, samt lite info vad man bör tänka på innan man skaffar hund.
 
Jag känner att de kanske inte har helt koll på vilka de skickar ut de här erbjudandena till?
2012-12-15
17:42:17

JULLOV!

Vädret lämnade en hel del att önska såhär på jullovets första dag och det var med viss motvilja jag idag släpade mig ut i halv snöstorm för att hundarna skulle få sin promenad. Vid sådana tillfällen är det himla smidigt att ha Ben och Toby i selar fastsatta i mitt skärp, då behöver jag liksom inte tänka på att gå, det bara händer... Nästan nollgradigt är det också, så det ligger nu blötsnö överallt. MEN, jag skottade utanför porten idag, så husets gamlingar ska kunna ta sig fram. En tanke i alla välmening, men de kommer säkert inte tacka mig när det fryser på om några dagar och istället blir glashalt ute på trappsteget :o
 
I skolan hade vi julavslutning igår. På morgonen samlades vi i konferensrummet och blev indelade i två grupper för lekar. Min grupp blev indelad i ytterligare tre grupper och vi fick leka en lek som gick ut på att man skulle lyfta upp en papperskasse med bara munnen, samtidigt som man hade händerna på ryggen. Nuddade knäna golvet åkta man ut. Efter att hela laget lyckats klippte man av en decimeter av kassen, så den blev lägre och lägre hela tiden. Jag kom till final (där jag för övrigt kom tvåa) och har nu en extrem träningsvärk i muskler jag inte visste jag hade. Än mindre vet jag hur jag ska stretcha dem!
 
Efter fikat samlades vi i våra klasser och lekte vidare. Vår klass körde Pictionary och inte visste jag att vår mentor hade en sådan vinnarinstinkt! Man kan säga att hon stod för de flesta poängen i sitt lag och mitt lag blev i princip utklassat.
 
Sedan var det dags för glögg och pepperkaka innan julbordet serverades. Alla fick dra ett nummer innan vi satte oss och därmed hamnade alla huller om bullar, såväl elever som lärare och klasserna blandades friskt. Grupp 3 stod för både mat och dekorationer och de hade lyckats riktigt bra. Ett väldigt gott julbord var det och ett mycket trevligt avslut på terminen!