matilada

2012-02-29
17:09:04

Sista februari

Februaris sista dag tillbringades till största delen utomhus. Tog båda pojkarna på en gemensam långpromenad i koppel på förmiddagen och jag tror de uppskattade det mer än mig... Knepigt med två långa koppel att hålla reda på bland träden! Eller så är det jag som är ovan? Det blev en mysig promenad i vårvädret i alla fall :)


Vinterjackan blev alldeles för varm efter tio minuter så vi vände tillbaka och
bytte ut den mot en fleece
istället.


Till slut tröttnade jag på att ha båda kopplade, så Ben fick gå lös och
han travade på framför mig på lagom avstånd som om han aldrig
skulle drömma om att sticka.


Människor fick fika ute på altanen, men till hundarnas stora besvikelse
var de inte inbjudna.


Tistel var inte heller bjuden och fick nöja sig med en vattenpöl.


I dörröppningen fick man sitta.


Liten eftermiddagspromenad upp på "berget" bredvid huset.


Eskie följde med och övervakade.


Bra utsikt.


Toby kan flygande inkallning när han själv vill.

2012-02-27
20:24:17

En rosa värld

Efter middagen kände jag mig så fruktansvärt sugen på att måla, så jag frågade Linne om hon inte ville måla målarbok med mig (det är bra med småsyskon, då får man en bra ursäkt att bli barn på nytt!) och det ville hon gärna. Fast sedan var det ju det där problemet med att man som liten inte gärna håller sig innanför linjer och gärna bara målar en stor grön färgklutt mitt på en sida innan man fortsätter vidare till nästa sida för att göra likadant där. Dock förklarade Linne glatt för mig att det inte var något problem, för man kunde ju måla över den andra färgen, så sidan jag trodde var färdigmålad var i själva verket inte ens påbörjad. Man lär sig något nytt varje dag.

Därnäst fick jag lära mig att jag är väldigt tråkig och inte så kreativ och definitivt behöver vidga mina vyer. För bara tråkiga personer vill måla träd gröna och hundar bruna. Pudeln skulle ju naturligtvis vara rosa och trädet lila med rosa stam. Allt annat skulle visst också vara rosa, så det blev något enahanda efter ett tag. Men ibland är jag snabblärd, så jag föreslog att vi skulle måla korna rosa och blå och efter viss tvekan gick Linne med på det. Och sedan slutade vi måla, för det gäller ju att sluta när man är på topp.
2012-02-26
19:29:23

En dag i februari

Idag har det varit jättefint väder, så jag har varit ute och gått och gått och gått hela dagen känns det som. Ben och jag började med att ta en långpromenad på sisådär två timmar, medan J tog ut Callie och de andra två på en kort invalidpromenad. Vi gick mest på grusvägar, så Ben fick vara lös väldigt mycket och gud så duktig han var! Sådär jätte-super-himla-duktig så man bara känner att allt kommer gå att lösa och han kommer bli den duktigaste hunden i hela världen. Mycket kontaktträning och han lyssnade och tänkte efter och tog kontakt så mycket ibland att jag knappt hann med att belöna. Han höll sig inom en fin radie och vände sig om för att se var jag var när han kom för långt bort. Vid möten med människor/bilar var vi så samspelta att jag knappt behövde säga någonting för att han på en gång skulle gå fot förbi. En superpromenad!

Efter lunch gick jag och J ut med Billy och Toby. Det går framåt med Toby och när jag går med honom ensam har vi ganska bra koll på varandra, men det är något med andra hundar och Toby som gör att han finner det mycket svårt att bara trava på i lugn takt när det är andra med. Det är ju onödigt att ta det lugnt när man kan flänga som en idiot och kasta bakbenen åt ett håll och frambenen åt ett annat! Han fick i alla fall gå lös stora delar och klarade det galant. Vi kämpar vidare...

Nu sitter jag och försöker ta tag i mitt liv genom att kolla in utbildningar till hösten. Två skolor ska jag söka till! Försöker förtränga att båda har antagningsintervju och prov (finns det läskigare ord?) och för tillfället känner jag mig jättepepp på att börja plugga. Klart jag kommer komma in liksom och det kommer passa mig perfekt och allt kommer bli så bra! :D Det gäller att tänka positivt.