matilada

2012-07-30
14:21:03

Gräsö

Vi var till Gräsö över helgen för att fira farmor och farfars födelsedagar. Syster och Christoffer åkte ut tidigare, så i fredags packade resten av familjen (3 vuxna, 2 barn och 7 hundar) in sig i bilen för färd mot sommarstugan. Undertecknad fick sitta nertryckt mellan barnstolarna i baksätet och det var en minst sagt intressant bilfärd, men ut kom vi till slut och sedan blev det bad för både människor och hundar innan vi åkte över till farmor för födelsedagsmiddag.
 
Ben simmade ganska långt ut.
 
Det är spännande med folk som badar!
 
Dagen därpå gick vi på Bakluckan på förmiddagen och gjorde roliga fynd. J och jag köpte bland annat 6 tallrikar för 20:- och 6 glas för 20:-. Det var dödligt varmt och galet mycket folk, så när man gått en runda runt alla stånd kände man sig ganska matt och trött. Jag har dock inte varit där på 4 år och det var jättekul att vara tillbaka och fynda bland allt skräp!
 
Sedan blev det hemfärd till ön för bad och hundpromenad. Dessvärre är det naturreservat nästan överallt runt där vi bor, så hundarna måste gå kopplade, men det är ganska trevligt ändå. De älskar att bada i havet! Ben simmar som en galning och man ser hur mycket han njuter. Han verkar kunna ligga och mysa i vattnet hur länge som helst. Flera gånger kom jag på honom med att stå på tomten och spana mot stigen ner till sjön, som om han funderade på om han kunde gå ner och ta ett dopp på egen hand...
 
 
Ben längtar till havet.
 
På kvällen åkte vi över till farmor och farfar för att den här gången fira farfar. Mycket folk, god mat och middag uppe på berget med utsikt över havet. Hur mysigt som helst! Efter middag och efterrätt satt vi alla runt brasan på berget och myste och blev inpyrda med rök. Trevligt värre!
 
 
Det bjöds bland annat på kantareller.
 
Bryggan
 
Till slut blev det mörkt.
 
På söndagen hann vi med att bada och hoppa lite studsmatta innan det var dags att dra sig hemåt igen. Återigen tryckte vi in 3 vuxna, 2 barn och 7 hundar i bilen och for hem. Jag satt än en gång i baksätet, men den här gången somnade vi alla tre där bak och sov nästan hela vägen hem. Extremt skönt, men mindre kul att vakna när vi är nästan hemma och upptäcka att man har ett halvt piratskepp i knät och inte kan röra sig överhuvudtaget eftersom man sitter så fastkilad. Min bak hade somnat, men det fanns ingen räddning för med all packning, piratskepp och barnstolar var det omöjligt för mig att byta position. Men så kan det vara ibland!
 
 
Något har fånget Igelkottens uppmärksamhet.
 
 
Assar poserar.
 
 
Sand- och badhunden.
 
 
Mattes tre vovvar.
 
Jag och Linne tog några sista hopp på studsmattan.
2012-07-25
20:01:12

Sommar?

Det är härligt med sommarväder, men det är jobbigt att man samtidigt blir så seg och jolmig av det. De gula tycker också att det är rätt varmt, så promenaderna får anpassas så att de antingen är korta eller fulla av badpölar. Imorse fick de gula en runda på strax över en timme och resten av dagen har tillbringats utomhus i skuggan där hundarna fick vandra runt och nosa som de ville och jag fick ligga och läsa en bok som Lady Jane Greys tragiska liv. När det var som varmast avbröt vi alla aktiviteter för att gå och bada i gölen uppe i skogen och sedan fick hundarna söka efter mat på gräsmattan, men annars har vi alla varit ganska nöjda med att inte göra någonting.
 
 
2012-07-22
20:47:48

Släktträff

Jag är trött idag. Extremt trött och jag vet inte varför. Antagligen har jag blivit smittad av datorn, för den verkar lida av samma problem. Den är också extremt trött och har strejkat ett oräkneligt antal gånger idag. Vi två verkar ha samma typ av försvarsmekanism också; när det blir för mycket att göra och för jobbigt fryser vi. Min dator gör mig tokig ungefär tio gånger per dag, så jag kan bara ana vad jag gör mot min omgivning...
 
På den roligare sidan har vi haft besök av Johanna, Severus och Charlie. Severus är Tobys och Callies pappa och flyttade till Sverige och Johanna nästan exakt samtidigt som vi flyttade tillbaka till Sverige.Charlie är en äldre helbror till Toby och Callie, så det blev med andra ord som en liten minsläktträff för hundarna. Under ett dygn hade vi 9 hundar i huset: 7 gulingar och så Eskie och Assar.
 
Det avr kul att träffa Severus igen och jag, som aldrig har sett Charlie, tyckte det var jättekul att träffa ett äldre helsyskon till Toby och Callie. Tänk så olika de kan vara fast de är helsyskon! Toby var helt fascinerad av Severus och följde honom som en liten skugga och kopierade allt han gjorde. Undrar om han kände igen honom? Han borde ha gjort det. De två var för övrigt läskigt lika, både utseendemässigt (fast Toby var ungefär hälften så stor som sin far) och beteendemässigt.
 
 
Severus och Charlie.
 
Toby och Severus - samma ansikte fast i olika storlekar.
 
Severus och tre av hans barn. Vänster till höger: Toby, Severus, Callie och Charlie.
 
Billy, Ben, Callie, Toby, Severus, Charlie, Sonar