matilada

2012-10-26
19:32:01

LOV!

Nu har jag höstlov! Det känns riktigt bra. Den där härliga lovkänslan har infunnit sig (den infann sig visserligen redan igår eftersom jag då trodde att det var fredag) och när vi slutat skolan kände jag mig underbart FRI. Så pass fri att jag kände för att gå ner på stan och ta en sväng in på Panduro. Där har de så mycket mysiga saker och fast jag inte såg något jag desperat ville ha kändes det ändå inspirerande att gå runt därinne. När jag gick mot bussen kände jag mig extremt pysslig!
 
Dessvärre har jag inget att pyssla med här hemma, men den kreativa sidan fick utlopp på hundarna, som blev av med päls mellan tårna och lurv på öronen. Och lite långa klor kapades och yviga svansar tyglades. Nu ser gulingarna propra och fina ut (till viss del i alla fall) och jag får fira lovets början med att spela Ruzzle. Snart är det även dags för fredagsgodis! Mysigt värre här, med andra ord!
 
2012-10-25
16:22:15

Dusty

I söndags var det Dustys tur att vandra vidare. Dusty, som trivdes bäst när hon fick stå med näsan in i en häck och studera de små vilda djuren i timmar. Dusty som levde för att sticka sitt huvud i diverse hålor och buskar, som maniskt patrullerade häcken runt huset. Dusty som alltid lyckades övertyga mig om att hon behövde gå på promenad mest av alla. Dusty som det en period inte var någon som ville gå med för att hon bara "fastnade" i häckar och annat och låtsades vara döv. Det var bara jag som ville gå med henne då. Oftasts tillsammans med Jet; det var en av mina absoluta favoritpromenader.
 
Dusty som hade en irriternade ovana att komma och lägga huvudet i knät på en när man satt och åt. Som sedan vägrade ta ett nej utan istället envisades med att stå kvar och titta på en med sina lednsa ögon tills man gav upp och började klappa henne. Dusty som aldrig hoppade upp och ställde sig på bakbenen annars men som när jag öppnade dörren till garaget för att ta fram hundkopplen ibland blev så exalterad att hon klumpigt hoppade upp mot mig och förtvivlat grep efter fäste med klorna för att slippa ramla ner igen. Det gjorde riktigt ont när klorna grävde in i en, men inte gick det att bli arg på Dusty när hon visade en sådan enorm glädje.
 
Dusty som med sitt sorgsna ansikte tidigt lyckades få mig att låta henne sova uppe i mitt rum. Hon sov i sängen och det skulle mycket till för att få henne att flytta på sig. På vintern fungerade hon som ett privat element om natten.
 
Sov gott, Dusty. Nu är varken duvor eller kaniner säkra i Nangijala längre.
 
2012-10-24
20:21:21

Blablabla

Det finns mycket jag borde göra, men jag orkar inte riktigt. Jag trodde det skulle vara lätt att skriva en text till svenskan utformad som ett blogginlägg, men tji fick jag. Det visade sig vara apsvårt och inspirationen är inte på topp.
 
Får man studentpoäng om man cyklat 5,5 mil de senaste tre dagarna för att pengar inte räcker till ett busskort? Och om man äter müsli med vatten för att det inte finns varken yoghurt eller mjölk i huset? Det trivsamma med att cykla är att jag brukar räkna rådjur på vägen. Idag såg jag sammanlagt 32 stycken.
 
Jag har förstått att det inte är alla som är lyckosamma nog att få höstlov, men jag tycker det är gudomligt skönt att i alla fall jag här höstlov nästa vecka. Igår bokade jag tågbiljetter och nu är jag och mina två pojkar inbokade på rum 11 på Hotellet. Det ska bli spännande! Fröken Igelkott får tyvärr inte följa med den här gången, fast det har jag inte talat om för henne än...
 
Jag dricker grova mängder te nu när det börjar bli höst. Tur att det är fri tillgång på te i skolan! Det gillas starkt. Tröttnar jag på te eller inte orkar vänta på att det ska dra kan jag alltid välja varm choklad som omväxling. Vilken lyx. Bortskämd som jag har blivit med det orkar jag ibland inte fylla vattenkokaren här hemma utan undrar varför det inte bara går att trycka på en knapp och få kokande vatten i koppen, som i skolan. Vid sådana tillfällen blir det sällan något te för mig hemma. Höjden av lathet.
 
Se där vad lätt det var att faktiskt skriva ett riktigt blogginlägg. Synd att jag inte kan lämna in det här pladdret till svenskan.