matilada

2013-12-20
20:51:52

Nöjd dag

Klockan är snart nio och jag är nästan inte trött alls! Måste vara någon typ av rekord. Kan det ha något att göra med att det varit en väldigt lugn dag? Jag gick en ensam promenad med bara mina gula i förmiddags. Cirka 40 minuter och väldigt lugnt tempo; hundarna fick nosa runt så mycket de ville och ingen (utom Toby...) hade någon brådska framåt. En kort kort promenad med hästarna (Moses är så himla charmig. Han är jätteduktig!) och lite nosövningar med pojkarna (Toby fick leta öronproppar i gammalt högt gräs, det tror jag är nyttigt för honom.) samt vår vanliga kvällsrunda på någon kilometer och sedan kändes dagen slut.
 
Hundarna verkar nöjda och jag är som sagt nästan normaltrött just nu, så det har nog varit en bra dag.
 
 
2013-12-19
19:12:13

Havsörnar

Vi provade en ny promenadrunda idag, som en granne tipsat om. Det visade sig vara en jättefin runda som mestadels gick på grusvägar, genom både skog och fält, men även en del på skogsstigar. Vi var ute i 2,5 timme och hann gå ungefär 11,5 km. Det var grått och trist fotoväder och min kamera tyckte det var alldeles för mörkt. Mammas och pappas klarade nätt och jämt ljuset, men bilderna blev riktigt tråkiga. Toby kunde vara lös en del (han har varit knepig att ha lös sedan jag kom hem från England och har nästan bara gått kopplad) när vi gått någon halvmil och han blivit lite trött och Ben och Sonar hemulade förstås lösa hela tiden.
 
Vid ett tillfälle när vi precis svängt av in i skogen hördes en högljudd kör av riktigt upprörda korpar (eller någon av alla stora svarta fåglar som finns). Förklaringen såg vi snart: havsörnar över skogen! De såg jättestora ut på så nära håll. Jag fumlade desperat med kameran för att få några bilder, men naturligtvis blev det inga, trots att vi såg dem till och från i åtminstone 5-10 minuter. Det var minst tre stycken.
 
Det här var andra gången jag såg havsörn på nära håll och de är verkligen riktigt häftiga. Väldigt fascinernade! Nästa gång hoppas jag på bra fotoväder också, men det kanske är att begära för mycket ;)