matilada

2013-02-21
17:32:32

Sportig

Det är mycket roligare att utöva friluftsaktivitater när solen skiner. Och se idag behagade den titta fram en längre stund! Efter den senaste tidens trista grå blev jag nästan lite förvånad över att den finns kvar fortfarande. Det bidde en långpromenad över fälten i solskenet med Sonar, Ben, Toby och Callie. Billy fick en speciell myspromenad och lite kvalitetstid med sin matte istället.
 
Jag och min flock åkte på ett ofrivilligt träningspass när det visade sig vara lite jobbigare än väntat att pulsa genom snön på fälten. Men vi tog det lugnt och vilade när det (jag) behövdes och till och med Toby blev rejält trött och höll sig nära mig på slutet istället för att springa som ett jehu i vanlig stil. Sonar såg gladast ut av alla under promenaden och for som en galning i full galopp genom snön. Hon hade knappt tid att vifta förbi och säga hej till mig en enda gång.
 
Vid hemkomsten sken solen fortfarande, så det blev en snabb tupplur för hundarna och lite lunch åt matte och sedan gjorde jag te, packade en ryggsäck och tog ut alla fem hundar till ett fält där de fick gräva och rusa och jag fick sitta i solen och dricka te. Det uppskattades av oss alla!
 
 
 
 
 
Vår alldeles egna solgrop.
2013-02-18
14:17:19

En vilodag

Lite för mycket gnäll igår, så idag släppte jag alla krav och tog med matsäck ut på hundpromenaden. Enda målet var att hitta någonstans att fika samt att bara stanna ute så länge att det fortfarande kändes bra. Vi lyckades med allt och kom hem efter två timmar, ganska nöjda allihopa.
 
 
 
 
 
2013-02-17
20:43:21

Varför känns det som om det kunde ha gått bättre?

Jag är så trött nu att det mesta känns åt skogen. Inte en bra tid att tvätta på med andra ord, men det var den enda tid som fanns. På diskhon satt en lapp där det stod att "maskinen funkar om man tryckte igen dörren hårt. Felanmäld för tre dagar sedan.". Jag antog att det gällde torktumlaren, för den är en opålitlig rackare som krånglar titt som tätt.
 
Glad i hågen började jag tvätta tre maskiner bara för att upptäcka att torktumlaren kanske trots allt inte funkade som den skulle. Första tvätten var nätt och jämt torr när den började tjuta på ett obehagligt sätt. Var tionde sekund pep den till och varje gång dök det upp en varningstriangel med tillhörande tysk text. Jag antar att den förklarade vad som var fel, men en annan kan ju inte tyska, så det kan ha stått precis vad som helst.
 
Så nu sitter jag här med blöt tvätt upphängd högt och lågt samt en hög med blöt tvätt som inte har någonstans att hänga och som för närvarande ligger i tvättkorgen och sunkar till sig. Det känns fint.
 
Till råga på allt skulle jag diska ur formen med den uråldriga kladdkakan mellan tvättarna. Kladdkakan var lite för välgräddad och hade stått lite för länge, så den hade blivit nästan ett med vår fina hjärtformade form. Enkelt löst trodde jag och lämnade allt i blöt i några timmar. Jag återvände senare och skulle skrapa loss det sista och det slutade så illa att allt dråsade i golvet, formen gick i alltför många bitar och kakresterna spred sig över köket och sprejades likt diarré över golv och väggar. Då ville inte jag vara med längre.
 
Vidare har jag en jobbig huvudvärk som bara skriker "SOV!", men jag tänker att lite te kanske lyckas med det som inte alvedon lyckades med och sitter därför och hinkar te såhär före läggdags.
 
Kanske lika bra att dra täcket över huvudet innan mer kan gå fel idag? Bara inte den där förbenade hunden i lägenheten ovanför håller låda ikväll igen. Den har en ful ovana att skälla varje gång någon går i porten och idag har det varit mycket spring i porten vill jag lova. Och igår kväll efter att jag gått och lagt mig. Det kändes fruktansvärt jobbigt.