matilada

2013-01-26
20:22:25

En, två, tre, fyra...fem!

Andra tog sina barn till Hindersmässan, vi tog med hundarna. De kan ju också tycka det är roligt med marknad! Och det verkar som om fem gulingar har nästan samma effekt på folk som ulliga, gulliga valpar: får jag klappa? Hundarna stortrivdes med uppmärksamheten och jag tappade räkningen på människor som kom fram och sa att de också hade en golden hemma, fast den var mycket större. Jag skyllde på att våra var engelska golden...
 
Intressant också att höra alla kommentarer när vi går förbi. Folk räknar högt och armbågar till personen bredvid och väser Titta!. Och mammor med barnvagnar. ALLA barn måste titta på vovvarna! Men det är mest roligt och jag är så van så det mesta reflekterar jag inte ens över. Det värsta är dock när folk ska komma med "goda" råd, som gubben som ansåg det nödvändigt att påpeka att det inte var någon bra idé att gå med hundarna bland alla människor, de skulle få sina tassar söndertrampade. För vi hade ju verkligen bett om det. Han sa varken hej eller hejdå, utan bara kläckte ur sig att hundarna inte mådde bra på marknad.
 
Men överlag var det kul och hundarna stortrivdes! Dessutom fann vi ett stånd med te.
 
 
2013-01-22
20:27:24

Intressant

NU har jag äntligen tagit mig i kragen och ser på Pedigree Dogs Exposed: Three Years On och det är riktigt intressant. Naturligtvis kan jag inte se hela i ett sträck utan måste pausa då och då och googla fakta och annat och trots att jag är störande medveten om att allt är vinklat (på något sätt, frågan är vilket) är en del saker som kommer fram vidriga. Ibland undrar jag hur folk tänker.
 
Sedan är jag förstås tvungen att kolla upp alla hundar jag känner för att se hur inavelsgrad och så vidare ser ut där. Intressant att veta, men jag känner mig (som alltid) alldeles för okunnig för att tolka resultatet.
2013-01-20
16:14:52

Favoritutflykt

Vi har länge gått och sneglat på biabäddarna och idag traskade vi iväg till Marieberg och köpte en. Hundarna följde förstås med och invaderade djuraffären och de fick även hjälpa till att dra bädden hem på pulkan. Dit och hem utan problem och alla hundar fick hjälpa till och dra vid åtminstone ett tillfälle var. Billy är den enda som inte gillar det, han envisas med att det är jätteläskigt med den där grejen bakom. De andra bryr sig inte och tycker mest att det är roligt att bli överösta med så mycket beröm.
 
Den gamla hunddynan åkte i soporna och nu står i dess ställe en ny, blänkande, lättrengjord biabädd på golvet i hörnet. Det känns himla bra! Skön är den också, jag och Ben har just provlegat medan tevattnet kokade. Den får klart godkänt av mig! Sedan kanske det visar sig att jag får sova i den medan mina bortskämda hundar sover i min säng, men det är en annan femma...