matilada

2013-07-24
20:46:00

Smultronplock

Jag var hundmotionerare idag, så jag delade upp dem och gick med vilddjuren (Eskie, Assar, Toby och Callie) först. Vi gick en jättefin runda och hann med både grusväg, skogsväg, fält, skog och hygge. Bad i en å halvvägs runt och sedan smög vi genom en kohage på väg hem. En ganska rask promenad som vildingarna nog uppskattade. Toby gick lös med en 15 meters lina efter sig och han skötte sig mycket bra. Ska köra med lina nu på honom, så får vi se om det kanske lossnar...
 
Blåsten hade avtagit något idag, vilket gjorde att det nästan avr läge att ta av sig tjocktröjan till promenad nummer två. Billy, Ben och Sonar är en jättemysig promenad och det är lite synd att det så sällan händer. De är alla tre så lätta att ha med sig och håller koll själva, så det behövs mycket sällan några kommandon med dem, vilket gör att deras promenad bli mycket tyst och fridfull. De uppskattar också tystanden och slipper för en gångs skulle bekymra sig över alla mina instruktioner till Toby och Callie. Tyvärr blir de alla tre något dämpade när jag måste höja rösten åt Toby och det märks hur de uppskattar när jag nästan viiskar fram kommandon åt dem när vi är ute utan småbarnen ;)
 
Idag tog jag med dem på smultronplock i skogen. De fick hemula runt bäst de ville medan matten plockade smultron och blev uppäten av myggen. Dessvärre förstod alla hundarna snabbt vad det var jag gjorde och efter det fick jag slåss med dem alla tre om de smultron som fanns. När vi tröttnat på myggbett gick vi och badade i havet. Fyrbeningarna i alla fall, någon måste ju ta på sig ansvaret att vkta på stranden, så det fick bli jag.
2013-07-22
20:08:23

2,2 mil senare

Vi är lite trötta nu: de senaste två dagarna har vi gått över 2 mil. Det måste ändå räknas som hyfsat ok promenerande. Igår skulle vi ut på Gräsö, så jag och mamma tog hundarna och promenerade in till Öregrund. Det tog 3 timmar och vi fick gå på många fina vägar. Synd bara att vi inte hade vatten med oss :o Men en glass i Öregrund var inte helt fel det heller!
 
 
 Blåsten har inte avtagit än och det var minst sagt blåsigt större delen av promenaden. Öregrund var superblåsigt och när vi slapp ta färjan över till Gräsö, utan istället fick skjuts, fick vi stå och vänta vid Västra Banken och där fanns det inte mycket till vindskydd. Som tur var dröjde det inte länge innan Fredrik och folk anlände i nya värstingbåten och efter lite trugande hoppade alla hundar ombord. Tror aldrig de gula har åkt båt tidigare, men när de väl var på slog de sig till ro, trots att det var ganska vågigt. 
 
 
Idag sa jag till hundarna att vi skulle ta det lite lugnt eftersom gårdagens promenad var ganska rejäl. Sedan följde vi med mamma ut på upptäcktsfärd på en ny runda. Den visade sig bli 8 km... Men den var var väldigt fin med mycket varierande terräng och mycket lösspring!
 
Nu sover hundarna sött :)
 
 
 
 
 
 
 
2013-07-19
21:38:45

Blåsväder

Idag blåste det som sjutton och havet förvandlades till något grått och motbjudande. Vågorna gick relativt höga och till och med hundarna såg lite tveksamma ut. Men bara några sekunder, sedan kastade de sig i. Dock blev det inget långvarigt bad, utan de kom alla upp ganska snabbt!