matilada

2013-06-28
21:40:14

Skansen

Idag gjorde vi ett byte så att mamma fick vara hundvakt åt gulingarna medan jag och Jenny tog med oss barnen på äventyr till Stockholm och Skansen. Vi sov alla hos Jenny inne i stan i natt och tog tåget mot huvudstaden efter frukost imorse. Det var första gången barnen åkte tåg och framförallt Theo var väldigt exalterad. Väl framme i Stockholm hade vi egentligen tänkt åka spårvagn till Skansen, men på något sätt blev det så att vi gick ut till Djurgården istället. Vi köpte glass på vägen som räckte nästan hela vägen till Skansen, vilket säkert var en bidragande faktor till att det gick så problemfritt att promenera så långt ;)
 
Skansen med en 4-och 6-åring gick i racerfart; inga skyltar behövde läsas och vi hann knappt anlända till en grej förrän de redan pratade om vad vi skulle se därefter. Många av djuren hade ungar och en del fick vi se, andra inte. På Skansenakvariet klappade vi en orm och barnen hade pratat om att klappa spindel också, men när vi väl stod där framför en var det ingen som riktigt vågade ;) Framförallt inte jag! Men jag hade å andra sidan aldrig tänkt klappa en. En härlig dag med perfekt väder och i alla fall jag var helt slut på tåget hem senare. Theo däremot, som sprungit mest av alla, verkade ha massor av energi kvar... Fast till och med han somnade på bussen ut till Hotellet, så han kanske var lite trött ändå!
 
Förväntansfulla systrar på tåget.
 
Förväntansfull bror...
 
Lemurer såg vi förstås!
 
Världens mysigaste: klappa getter
 
Och ponnyridning på slutet.Vet inte om han inte vill att ansiktet ska synas eller om han försökte sig på en kunglig vinkning?
2013-06-24
13:56:09

Min jaktgalning

Jag vågar knappt säga det här, men jag tror, tror, tror att Ben börjar lugna ner sig med viltintresset. Sonar råkade nästan springa över en hare som satt bakom en grästuva härom veckan. Naturligtvis satte den iväg i full karriär, Sonar stannade, Ben följde efter i ungefär 5 meter innan han stannade och kom tillbaka till mig när jag ropade.
 
En annan gång gick vi på en grusväg, Ben något bakom mig. Plötsligt får jag syn på ett rådjur snett framför oss som ligger och tittar på oss i det höga gräset på andra sidan diket. Det tittar en stund innan det bestämmer sig för att hoppa iväg. Jag stannar för säkerhets skull och Ben bara tittar på det, spetsar öronen lite, men gör inget mer.
 
För några dagar sedan gick vi på en annan grusväg: Billy bakom mig och Ben och Callie framför. Vid ett tillfälle vänder jag mig om för att kolla vad Billy gör. När jag vänder mig tillbaka framåt igen sitter Ben och Callie ner och tittar på en hare som hoppar iväg framför oss på vägen. Inte en ansats till något, trots att jag inte var 100% med!
 
Kanske, kanske börjar bitarna äntligen falla på plats!
 
 
2013-06-23
20:32:38

Midsommarhelgen

 Ett lat (latt?) inlägg med midsommarhelgen i bilder.
 
Rolf hjälper till att binda kransar.
 
 Rolf och Lucy
 
 Sonar var lagom road...
 
Uppe på berget åt vi middag.
 
Systrarna
 
Det blev mycket bad för Sonar under kvällen.
 
Toby övervakar hästarna.
 
Vissa fick rida.
 
Mina fantastiska gulingar.