matilada

2013-11-30
15:47:35

Läget just nu

Idag är det kallt. Fint väder, men ruskigt kallt om man vågar sticka näsan utanför dörren. Så jag har gjort det jag brukar göra när jag fryser här: badat hundar. Det är fantastiskt; de har en avbockningslista med hundar som behöver badas och borstas, så samtidigt som jag sitter i torkskåpet och myser i värmen så är jag nyttig och bockar av hundar på löpand band!
 
K och S styrde i morse kosan mot London och musikalen Matilda. K's lillebror fyller år här i dagarna och han ska få gå på musikal i present. De blir borta över natten och kommer hem någon gång imorgon kväll antagligen. Jag lämnades med stränga instruktioner om att ta hand om gamlingarna och helst inte låta G lämna kontoret. Sist de åkte till london stack han nämligen in handen i ett mindre slagsmål och fick åka till sjukhuset mitt i natten för att rädda fingertoppen som nästan blev avbiten. Om en stunde ska C och jag åka in till Alton och handla frukt och grönt, vilket gör mig lite orolig, men om vi släpper ut hundarna innan dess och ser till att dela upp dme lite så boorde G klara sig själv ett par timmar ;)
 
Luna-Tickle för några dagar sedan.
2013-11-27
18:44:34

Hundpresentation 1

Nu har jag varit här i två veckor och börjar få lite koll på hundarna och deras egenheter, så nu ska jag försöka knåpa ihop några presentationer. Börjar med Hydra och Horace (för de är de enda jag har hyfsade bilder på!).
 
Hydra är ungefär 5 månader nu. Hon är registrerad som en River/Peugeot (och blir genom Peugeot en halvsyster till Ben), men är ibland väldigt lik Ruby, som hade en kull nästan precis samtidigt som River... Hydra är inte riktigt min stil, hon påminner alldeles för mycket om Pagan och Magic för att passa mig helt, men hon är en väldigt trevlig valp. Vill för det mesta vara till lags, men det märks vem som tillbringat mest tid med henne och hon funderar ibland på om hon verkligen vill göra som hon blivit tillsagd. En smart liten fröken som nog kommer bli väldigt trevlig även som vuxen.
 
Horace har jag pinsamt dålig koll på hur gammal han är, men jag tror att han är runt året. Han föddes i Tys kull med Hurricane, en kull som K hoppades skulle ge henne en svart-vit tik. Som det nu var bidde det inga tikar alls, utan 6 hanar. Horace var en liten skruttvalp från början och blev väl inte så mycket bättre när han växte upp, så han blev kvar lite längre så att han skulle få växa på sig. Ett år senare är han fortfarande här och G har fattat tycke för honom. Horace vet precis hur han ska linda husse runt sin tass och kan bli väldigt odräglig när husse är i närheten ;) Jag gillar honom och han påminner om mamma Ty, men är mycket mesigare och aaaningens mer bortskämd. Lyckas G bara inse att Horace bara blir odrägligare av att särbehandlas av honom så skulle det bli ännu bättre;D
 
 
(Var det något sånt här du hade tänkt dig, Anna? Tänkte försöka gå igenom alla hundar som är nya för mig (Echo, Barley, Tiber, Ruby, Pickle, Bosun, Gracie, Hydra, Horace, Atlas), men missar jag någon/något får du fråga!)
2013-11-26
18:10:00

To the sump

De har inte allemansrätt här, men istället finns det gott om footpaths som det går att pussla ihop på olika sätt till ett oändligt antal fina promenadrundor. En runda jag minns från när jag bodde här är till the sump (=typ en liten rund damm som ibland är vattenfylld och ibland bara lerig). Ingen aning om hur lång den är, men den tar nog ca 2 timmar att gå, skulle jag gissa. Jättefint väder idag, om än kallt, så jag tog med Luna, Thamesis och Astra mot the sump. Det visade sig att jag kom ihåg precis hur vi skulle gå och dessutom hade de stängt av en del footpaths för alla utom fotgängare, så där det vanligtvis bara är lervälling och djupa vattenfyllda hjulspår var det nästan torrt. Hundarna blev knappt leriga och jag kunde traska på utan alltför stora bekymmer i mina icke vattentäta skor. Såna promenader gillar jag!
 
Jag TRODDE vi skulle undvika mycket fasaner på den här rundan, men jag hade visst glömt att det låg ett par hägn längs med vägen och att det är i princip omöjligt att undkomma fasaner här på hösten... Hundarna var överlyckliga och stötte upp fasaner till höger och vänster, men de lyssnade fint på mig och höll sig ganska nära, så jag lät dem hållas. Fasanerna går inte att komma ifrån och ingen skulle bli lyckligare av att jag bråkade med hundarna så fort de råkade komma nära ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På eftermiddagen har jag haft border collie-bad med Naomi, Petra och Lily. Petra tyckte jag var hemsk som ville borsta ut alla tovor på henne och ingen av oss tyckte det var vidare angenämt, men ska det göras så måste det göras ordentligt! Efteråt myste vi i torkskåpet och alla var nöjda och glada igen.
 
Om en halvtimme är det hundträning. Pickle och Horace blir det för min del. Horace har jag gått en del promenader med sedan jag kom. Han är vedervärdig på att dra i kopplet och hellre än att nöta på både honom och mig har jag använt strypkedja på honom, vilket har fungerat jättebra, så undrar om jag ska höra om jag får ha det på honom ikväll också. Pickle brukar stjäla mina tofflor, även när jag har dem på fötterna och gillar att bära runt på det mesta. Kanske ska jag ta med en toffla åt henne som belöning?