matilada

2013-10-28
19:38:17

Halta pojkar

Idag hade jag bara med mig en hund på promenaden. Mamma hade förstås Eskie och Assar, men det kändes ändå väldigt tomt (och lugnt!) utan pojkarna. Både Ben och Toby har nämligen lyckats bli halta samtidigt. Ben har visserligen bara rivit upp trampdynan lite, men han haltar lite ibland och slickar och har sig en del, så istället för att linda om den och skydda fick han vila idag och hålla Toby sällskap hemma. Inte för att Ben förstod varför han inte fick gå promenad, men vi tog igen det när han fick följa med ut till hästarna senare.
 
Toby då. Han är trebent just nu. Igår kväll haltade han väldigt mycket helt plötsligt och idag var han inte bättre. Vi misstänker att han har sträckt en muskel i bakbenet och ikväll ska han börja med smärtstillande, så får vi se hur det är imorgon. Frågar man herrn själv verkar han inte känna sig så påverkad. Det går tydligen alldeles utmärkt att springa i full fart på tre ben... Toby Toby. Men han har ont, han har idag mest väntat på nedervåningen istället för att som vanligt springa med mig uppför trappan när jag har något ärende på övervåningen. Stackars Tobe, han är inte van att vara konvalescent!
 
 
2013-10-27
17:45:00

Mos och Majs

Vi har ju de ulliga, gulliga ponnyerna Malwa och Moses också. Igår byggde vi ut deras hage lite. Både hästar och hundar var förstås med och inspekterade. Jag roade mig med att klättra runt och fota dem alla. Det är tur att hästarna är så snälla så att man kan gå hur som helst runt dem! Men tyvärr var de inte så samarbetsvilliga när det kom till att fota närbild på en näsborre. Malwa har så söta med en liten vit kan runt, men hon ville inte vara stilla alls, så i brist på hennes provade jag Moses. Men han är ju så himla nyfiken på allt, så han ville bara titta närmare på kameran och andades på den så allt blev immigt. Då gav jag upp. Bättre lycka en annan gång.

 
 
 
 
 
 
 
2013-10-25
19:42:48

Bort med luddet!

Hundarna börjar bli lite väl långhåriga på sina ställen, men idag införskaffade jag äntiligen ett par saxar så att jag kan trimma bort lite päls. Började så smått nu på eftermiddagen med tassar och Bens svans, men det är en del kvar. Toby har så smidig päls att han egentligen inte behöver trimmas något alls, medan Ben ser ut som en Yeti runt öron och tassar om jag inte håller efter :o Sonar är någonstans mitt emellan. Sedan ska jag bada dem nu efter sommaren när fästinghalsbanden har åkt av, men det får bli allt eftersom.
 
Undrar om jag kan klippa min egen man med saxarna jag just köpt? Det brukar oftast vara en dålig idé, men nu hade de ju bara en dubbelsidig effileringssax och den tar ju knappt av någonting, så det kanske är säkert att testa?
 
Sonar är inget stort fan av varken bad eller trimning, men ställer snällt upp på allt jag vill ändå.