matilada

2013-09-29
19:56:27

Här var det livat

Igår var mamma, jag och Jenny iväg till Globen och såg Spanska Ridskolan uppträda. Det var helt fantastiskt! Otroligt att se! Där ligger man lite i lä :o Det var så häftigt att vi glömde fota. Först i kadriljen alldeles på slutet kom jag ihåg kameran och lyckades knäppa några bilder av diskutabel kvalitet. Men man ser ju i alla fall att det är vita hästar på dem...!
 
 
I förrgår fyllde Christoffer år, så vi packade in hela familjen och alla hundar och åkte in till Uppsala och fikade hos dem. Syster hade bakat kakor hela dagen och det var en ordentlig kakbuffé vi bjöds på. Trevligt värre. Efter det pallrade vi oss en kilometer bort till Svante och Klara där farmor och farfar bjöd på hummermiddag. Jättegott och även här var det trevligt sällskap. En fin eftermiddag med andra ord :) Hundarna var ganska trötta i bilen hem sedan, efter att ha varit så sociala ;)
 
Idag har det varit jättefint höstväder, så vi har varit mycket utomhus. Ben älskar det och vill knappt gå in! Vi tog ut Malwa och Moses på en liten, liten promenad och herrn ville följa med då också, men han fick vara hemma då så inte hästarna skulle få en anledning att bli rädda. Som det nu var behövdes inte Ben för det, de klarade av att busa själva. Jag red Malwa barbacka och mamma ledde Moses. Vi hade knappt lämnat hagen förrän Malwa tyckte vi skulle trava, så hon satte iväg medan jag, ovan som jag är, bara satt där och gungade med som i en fåtölj. Sedan slog hon över i galopp och helt plötsligt kom Moses dundrande om oss på stigen... Då ville Malwa naturligtvis inte sakta av, så vi dundrade fram där alla tre medan jag antagligen knep åt alldeles för mycket med benen och omedvetet drev på Maja.
 
 
Äventyret tog slut när jag kom på att ropa Sakt av, ett kommando som båda hästarna kunde. De stannade och jag kunde glida av och fånga Moses. Sedan fortsatte vi promenaden en liten bit till, jag till fots för säkerhets skull, innan vi vände och gick hem. Så kan det gå :D Jag är så himla ovan vid att rida, och hästarna har inte varit ute på evigheter, så det kanske inte helt konstigt att det gick som det gick. Nästa gång ska vi försöka uppföra oss mer städat!
 
 
2013-09-24
19:36:16

Hurr och burr

Jag fryyyser! Tio grader, regn och blåst är inte min typ av väder. Efter frukost såg det hyfsat fint ut, så vi tog ut hundarna. Hann tio minuter och sedan vräkte regnet ner. Ingen av oss var upplagd för att streta vidare i det, så vi vände hem igen och drack te istället. Gick ut lite senare, ordentligt påbyltade och då regnade det inte. Sedan har det regnat till och från hela dagen. Allra mest har det regnat när jag vågat mig utanför dörren utan regnkläder!
 
Kallt är det till råga på allt. Ute som inne. Te i mängder samt ett täcke av hundar är det som hjälper bäst. Jag och barnen såg på Doctor Who efter middagen. Jag satt underst i soffan med Theo i knät och Toby och Sonar på varsin sida om mig. Då var det alldeles lagom varrmt!
 
 
2013-09-21
20:08:05

Klart slut från Yrvädret

Syster, Piffe-Poffe och cockrarna var här på snabbvisit nu i helgen. Av någon underlig *host* anledning blir det alltid full rulle när Rolf är i närheten och den här gången var inget undantag. Eller är det en slump att alla hundar ligger helt utslagna nu när Yrvädret har åkt hem? En kort tur runt hästhagen igår kväll, en promenad idag på förmiddagen och sedan åkte Rolf & co hem efter lunch. Vi andra åkte till badplatsen och fikade på eftermiddagen, vilket förstås inkluderade bad för hundar och barn (15 grader i vattnet! :o) samt viss träning i att inte jaga kanadagässen, men jag är nog ändå benägen att skylla allas trötthet på Rolf. Han är på något sätt ganska intensiv ;)
 
Men rolig!