matilada

2014-04-22
19:57:52

Räkostens magi

Några gäster nere i stugan lämnade kvar en oöppnad tub räkost när de åkte, så den tog jag hand om för hundarnas räkning. Jag tog ut de gula på gräsmattan idag för lite klickerträning och jag har aldrig sett dem riiktigt så entusiastiska förut. Sonar var den enda, som med nöd och näppe, snällt kunde ligga och vänta på sin tur: pojkarna härmade och försökte överglänsa varandra i sin iver att få räkost. Sedna gav Sonar också upp och smög bakom ryggen på mig för att slicka tuben som jag försökte gömma från Toby. Det blev inte riktigt så strukturerat som det borde ha varit, men vi hade roligare än vi haft på väldigt länge :D
 
Senare tog vi Eskie och Assar med oss på en spontanpromenad ner till badplatsen. Toby gick lös hela vägen och en gång behövde jag påminna honom, annars höll han sig i skinnet och uppförde sig som folk. Ganska ofta travade han perfekt fot bredvid mig och slickade sig om munnen... ;) Nu på kvällen gick vi ner en vända på hästarnas fält och Toby, Eskie, Assar och Rolf härjade som galningar. Toby kom som ett skott varje gång jag ropade och var allmänt lyhörd för alla kommandon! Alla hundar var för övrigt väldigt ivriga att göra rätt: till och med Ben kom och sa hej emellanåt, mellan alla hål som ska inspekteras.
 
Nyhetens behag eller har jag lyckats hitta något som motiverar Toby tillräckligt?
 
 
2014-04-20
19:31:00

MM och annat

Vi har haft besök av labradoren Ester med familj idag. Efter lunch tog vi en promenad ner till havet så vattenhundarna fick bada och de andra fick skrota runt och tugga på pinnar och nosa.
 
 
Nu sitter jag och läser om merlegenen och försöker sätta mig in i lite ytterligare färggenetik hos hund. Huvudet blir minst sagt trött, men det är riktigt intressant, så något ska väl gå in! Snubblade över ett blogginlägg om någon kennel i USA som medvetet fött upp en kull dubbelmerlar för att få en hane som bara producerade merlevalpar. Hanen i fråga är både blind och döv men används flitigt till avel trots att han själv aldrig ställts ut (utställning verkar vara den enda inriktningen här och jag tvivlar på att han har några andra meriter). Det finns människor till allt... Det är riktigt, riktigt sorgligt att utställningsaveln har gått så helt åt fel håll i många raser.
2014-04-19
20:26:08

Glad påsk

På förmiddagen åkte vi till Tallaparken för en liten promenad med ligan. Halva Öregrund tycktes ha bestämt sig för att åka dit samtidigt och det var folk överallt så de flesta hundarna fick gå kopplade hela tiden och trots strålande väder blev det inte mycket foton tagna, tyvärr.
 
Den Stora Skattjakten, som barnen pratat om i dagar var inte utan tårar, men de fann äggen till slut och sedan åkte också en skål med godis fram. Rolf stal min tänkta lunch nästan ur handen på mig, men som tur var ville inte Linne ha sitt ägg så jag snodde det och gjorde en ny äggmacka som avnjöts ute på altanen i strålande sol. Gulingarna fick strosa runt som de ville ute under tiden och hade det jätteskönt.
 
Sedan gick vi ner till hästarna och jag agerade hästhållare medan mamma raspade Malwas fötter samt tvättade hennes svans. Sonar patrullerade bäcken efter änder under tiden och Ben badade, men Toby, Lucy och Rolf var inte betrodda att vara med så de fick stanna i paddocken och huset. När mamma vid ett tillfälle går upp för att hämta något i huset hojtar Theo och säger att Rolf har vält ut godisskålen som stod på bänken...
 
När svansen var färdigtvättad låg det godis över halva köksgolvet och en skål i skärvor över andra halvan. Rolf spydde senare upp en del. Sedan spydde han lite till. En stärkande kopp te behövdes och sedan tog vi itu med att befria Rolf från lite av hans päls. Det fastnar så himla mycket skräp i honom när han är ute och i alla fall jag är lite trött på att hitta diverse granruskor och annan skit över hela golvet varje dag. Förhoppningsvis blir det bättre nu!
 
Nu är jag trött, riktigt trött och Rolf verkar också ganska utmattad efter sin dag. Hundarna tigger skinka av Theo och snart, snart får jag gå och lägga mig i min sköna säng!
 
Sonar spanar på måsar, Toby undrar vad Sonar gör, Ben har egentligen inte tid att bli fotad och jag...vete sjutton vad jag gör.