matilada

2015-04-30
22:39:13

Glad valborg!

Jag lyckades idag få ihop nästan 1000 ord på mitt arbete, så nu är det i princip färdigt. Måste läsa igenom och kanske fixa lite med källor och så, men jag tror det är ganska färdigt. Känns jätteskönt, idag har varit en produktiv dag! Kanske låta det vara imorgon och läsa igenom det på lördag?
 
Jag har annars firat kvällen med Downton Abbey. Börjar lida mot slutet nu, har just sett färdigt säsong 4. Ska bara få tag på femte säsongen och sedan blir det till att vänta på sjätte. Jag gillar!
 
 
2015-04-29
21:25:20

Datortid

Nu börjar det dra ihop sig mot sommaren. Det är en dyrg vecka kvar på den här kursen och sedan är det bara en kort praktik kvar innan sommarlovet. Jag tror det behövs, jag börjar känna mig trött. Igår träffades min fina grupp (fö näst sista gången, nästa år blir det nya grupper :/) på VMF för att sno ihop ett PM om import och export. Innan kändes det inte som om vi hade någonting, men när vi gick var det i stort sätt färdigt. Mest bara lite pyssel och finslipning kvar. Skönt det! Idag skulle vi egentligen ha setts enligt schemat, men vi var så effektiva igår, så det behövdes inte = ledigt i fem dagar!
 
Idag har det varit isande kallt ute och det vra lika bra, för jag har suttit precis hela dagen och klurat med sista uppgiften för den här kursen. Den känns helt ologiskt upplagd och ska innehålla aspekterna djurhållning, djurhantering och genetik. Jag hade först tänkt skriva om merlegenen, men sedan kändes det för svårt att få med allt med det ämnet. Jag finulade bra länge och förkastade idéer och idag satt jag trots allt och sökte mig blå efter vettigt material om merlegenen. Så kan det gå. Många, många timmar framför datorn och jag har fortfarande drygt hälften kvar, men det är en början. Nu är jag helt slut i huvudet och börjar känna mig nästan yr av allt jag läst. 
 
 
 
2015-04-27
14:04:12

Vilken besvikelse

Inte så dramatiskt som rubriken antyder kanske, men kursen vi läser nu heter Djurhållning, djurhantering och genetik. Den är bara på 4hp, så en väldigt liten och kort kurs, men jag var ändå förväntansfull. Genetik, woho! Jag tycker det är jätteintressant med genetik, men har läst mig till det mesta själv, så det skulle bli spännande med en kurs (delvis) inriktad på det. 
 
Som det nu blev har vi EN föreläsning om ämnet (med titeln Genetik inom djurhantering). Ok, det är en liten kurs, det går inte att ha mycket, fine. Det var ändå med vissa förväntningar jag pallrade mig in till stan för dagens föreläsning i genetik. Funderade på att skippa den helt eftersom vi har så mycket annat att göra, men tänkte att det kunde bli intressant och att jag skulle få några tips inför hemtentan (som, baserat på EN frågeställning, ska inkludera så vitt skilda ämnen som djurhållning, djurhantering och genetik. Dessutom är den ganska kort). 
 
Vi såg på Pedigree Dogs Exposed och diskuterade. Främst hundavel. 
 
Hundavel är jätteintressant att diskutera och jag älskar att lära mig mer om det. Jag tycker PDE väcker många intressanta frågor och den behövs som en ögonöppnare. Den kom ut 2008 och det har hänt en del sedan dess, en del tack vare den. Jag har sett den några gånger genom åren och det var kanske därför jag blev så besviken över att vi skulle se den igen nu. Diskussionerna efteråt gav inte mig så mycket nytt att fundera på heller. Flera års hängande på olika forum och diskussionsgrupper tror jag har gjort sitt... Dock intressant att höra vad folk jag känner tycker. Även fast jag inte håller med om att all renrasavel är skit och att det bara borde avlas på blandraser. Fast överlag var det en ganska värdelös dag. Hade nog kunnat använda tiden bättre till hemtentan till exempel. Eller till litteraturseminariet imorgon. Eller PBL-uppgifterna. 
 
Nog om det. Nu ska jag nog ta en promenad med mina sju vänner. Solen skiner och det är 14 grader varmt!