matilada

2015-08-31
19:08:32

Skolstart

Vi var ute på hotellet i helgen och återvände hem igen igår. Hundarna blev ganska glada över att komma ut dit igen efter några dagar som stadshundar. De blev väldigt studsiga allihop och framförallt Ben hade förstås saknat att bada. Dock verkade de ganska nöjda med att återvända till stan igår kväll, så jag tror de börjar boa in sig och känna sig hemma här. 
 
Idag började jag skolan igen efter sommaren. Första kursen är en etologikurs och delar av den ska vi läsa tillsammans med Etologi och djurskyddsprogrammet. Spännande! Efter en snabb titt på schemat verkar den ganska rolig, så jag hoppas att de lever upp till de förväntningarna ;) Idag var det bara kursintro för oss och efetrsom kursledaren var sjuk tog det bara en timme. Väldigt skönt med en mjukstart, tycker jag. Hundarna var ensamma hemma och jag tror det gick galant, alla verkade i alla fall nöjda och avslappande när jag kom hem igen. 
 
Det är mycket med inspark och nya studenter den här veckan (och nästa?) och faddrar hit och dit och allt vad det är, men jag hoppar allt det. Jag var knappt med något på vår inspark förra året och känner inte att jag varken vill, orkar eller har något som helst intresse för att hålla på med det nu. Istället gick jag och hundarna på utflykt upp på åsen när jag hade slutat. Jag tog med te och så fikade vi digestivekex i solen. Mycket trevligt! Synd bara att jag, när vi kommit hem, upptäckte att vi alla suttit i kåda... Nu ser hundarna ut som små kantiga får på sina ställen där jag klippt bort kådan. Nästa gång ska jag vra lite mer noggrann när jag väljer fikaplats!
 
 
 
 
 (Ben var med, men sin vana trogen fastnade han inte direkt på någon bild...)
2015-08-26
21:49:07

Inflyttade

Igår flyttade jag och hundarna in på Ultuna. Idag fick de träffa de träffa hunden som vi delar bostad med (och ägaren också förstås) och det gick bra. Det är en fem månaders valp, så Toby var lycklig... Idag har vi mest annars packat upp och försökt återupptäcka omgivningarna. Vi bor ungefär 20 meter från mitt gamla dagis, så vissa svaga minnen har jag från olika utflykter vi brukade göra då. Roligt att komma tillbaka 20 år senare och se allt med annorlunda ögon ;) 
 
Jag vet inte hur jag ska möblera och allt känns kaos med flyttlådor i vägen överallt. Hundarna tar det ändå ganska bra och trots några små voff från Toby och Sonar vid vissa okända ljud tycker jag ändå att det går väldigt bra. De verkar redan hyfsat hemmastadda och börjar lära sig vilken dörr som är vår, så det går åt rätt håll. Jag har hunnit fixa massa praktiska saker i idag, men jag tror det blev lite mycket ett tag och huvudet snurrade mest, så nu ikväll har jag tagit det lugnt och druckit te och sett på Broadchurch. Men jag tror det ska bli bra det här. Upptäckte att jag har samma postnummer nu som när jag var liten, så äntligen kommer jag kunna rabbla min adress igen utan att behöva tänka efter lite för länge när det kommer till postnumret!
 
Nu bor vi inte bredvid havet längre.
2015-08-17
20:48:58

Kvällspromenad

Det har varit ganska varmt ett tag nu och det medför (något så när) varma kvällar. Den absolut finaste kvällspromenaden är runt diket här, med kvällssolen i ryggen och gräs upp till axlarna. Att jag efteråt måste plocka ungefär hundra fästingar från mig och hundarna är ett ganska lindrigt pris att betala. Sonar älskar den promenadrundan och hoppar som en unghund bland gräset och ner i diket, Ben vadar nästan uteslutande i diket och Toby är inne i en riktig superperiod just nu och travar snällt lös genom gräset. Stannar lite ibland för att nosa eller rulla sig, får lite tokryck och studsar iväg, men stannar så fort jag ber honom och väntar på oss andra. Fina fina hundar <3