matilada

2015-12-31
22:06:13

Välkommen hem Thyme

I förrgår kom jag och Thyme hem från England. Resan gick väldigt smidigt och hon var en stjärna i bilen, även sedan vi skilts från Orion, Anna och Erik. Vi kom hem först vid åttatiden på kvällen och hon var nog ganska trött då efter över ett dygns resa. Barnen, mamma, pappa, Fredrik och farfar var alla här ute på hotellet och välkomnade och hon var väldigt tveksam till så mycket människor. Jag satte ner henne ute så att hon skulle få kissa om hon behövde, men hon gömde sig mest bakom mina ben och ville inte hälsa på någon. Sedan bar jag in henne så att hon skulle få träffa gulingarna och Eskie och Assar. Hon fick börja med de gula, alla samtidigt blev det och hon blev så lycklig! På två sekunder gick hon från lite blyg och tveksam till att verka fullt hemmastadd. Hon tyckte det väl att det kändes tryggt med så många gulingar, som att komma hem igen ;) Eskie och Assar var heller inga problem och hon utforskade kavat delar av huset på egen hand på kvällen, samt hälsade på lite människor i förbifarten.
 
På natten fick hon börja med att sova i sängen, men måste ha hoppat ner någon gång och kissat under natten, för hon låg i Tobys bädd när jag vaknade. Efter över 24 timmars körning genom Europa hade jag sovit som en stock, men jag tror inte att hon sa till när hon behövde kissa utan helt enkelt satte sig på golvet. Kompostgaller är införskaffade, men de är hemma i stan, så igår köpte jag en uppsättning till och hägnade av lite så att hon inte skulle ha lika mycket utrymme att röra sig och i natt skedde inga olyckor inne. Dagtid är hon hittills väldigt trevlig och enkel, men det kan ju ändras det med när hon känner sig mer hemmastadd ;) Hon hänger med på små promenader med de andra, men håller sig än så länge väldigt nära mig, även om hon idag vågade sig på att springa efter Sonar en bit. Hon börjar lära sig sitt namn, men är nog inte riktigt där än. Tuggar inte farligt mycket inomhus, dock gillar hon att stjäla skor, fast jag upplever att hon gillar att visa upp dem lika mycket som att tugga på dem, så jag hoppas att det är en liten dam som gillar att bära på saker! Jag tycker att det känns som att vi har fått hem en liten stjärna till valp!
 
Nyår firar vi ute på hotellet. Här ute brukar det på sin höjd smälla litegrann på avstånd precis runt tolvslaget, annars är det väldigt lugnt. Ingen av mina är rädda för fyrverkerier, men det känns ändå skönt att vara här ute på nyår.
 
 
2015-12-14
19:38:13

VAAAAALP, eller London del 3

Söndagen i London bestod av fria aktiviteter. Det vill säga: alla fick göra vad de ville och vi hade inte bestämt något gemensamt. De andra tror jag hängde ihop ändå och gick i affärer eller nåt, men jag, jag åkte till Bentworth och pussade på valpar!
 
Det är nämligen så att jag ska skaffa valp! Det blev lite hastigt, kanske någon tänker, även om det har varit bestämt ett tag nu. Pensionärerna kommer inte att leva för evigt och jag vill inte helt plötsligt ha bara en Toby här hemma. Nu är en bra tidpunkt att skaffa valp, annars passar det inte förrän nästa höst. Och nu var det även så lämpligt att Anna och Erik också ska köpa valp, så vi kan samåka och hämta, vilket ska bli jätteroligt! Så det blir valp nu och jag tror det blir strålande bra.
 
Så, jag tillbringade söndagen i Bentworth. G och C var på semester, men Catt och den nya tjejen, Aleyshia, var hemma och tog hand om mig och gav mig te och såg till att jag hade valpar att pussa på. Aleyshia hämtade mig i Basingstoke och sedan satt jag hos dem hela dagen och försökte klura ut vilken valp som skulle bli min. Valparna hade varit ute i regnet och blötan (engelsk höst...) och var inte helt torra när de först kom in. Därav att de ser lite skabbiga ut på en del bilder... Dock torkade de rätt snart och blev mer pussvänliga ;)
 
K dök upp för att säga hej när jag varit där ett tag och det var jättekul att träffa henne igen. Jag skulle sedan ha åkt med henne tillbaka till Basingstoke för att ta tåget därifrån och möta mina vänner för afternoon tea i London, men det blev ändrade planer. En av valparna blev nämligen lite krasslig och jag, K och C åkte med henne till veterinären. Valpis lades in på dropp över natten, för säkerhets skull, men nästa dag hade hon piggnat på sig betydligt och fick åka hem och sedan dess har inte haft några bekymmer alls. Slutet gott allting gott!
 
Mamma till valparna är Barley och pappa är Tiber. Det var 11 valpar i kullen och det fanns hela 7 tikar att välja på, så det var inte helt lätt. Några favoriter fick jag där och då, och efter mycket resonerande och diskuterande under flera dagar efteråt med både Catt, C, Anna, mamma och vem som helst i min omgivning som ville lyssna, bestämde jag mig för ett par veckor sedan vilken av valparna som ska bli en del i vår flock.
 
Det här är Thyme. 25 december bär det av mot England för att hämta henne och Orion. Jag tror det blir jättebra! Det ska bli väldigt spännande med valp!
 
Med Orion, Anna och Eriks hund. Tur att de trivs tillsammans när de ska dela resan till Sverige ;)
 
Här är några random bilder på resten av kullen. Jag fotade så mycket jag kunde när jag var där och fastän jag hade full koll där och då vem jag fotade är det ju en helt annan femma att skilja ut vem som är vem i en kull goldenvalpar när en sitter med 200-300 bilder att sortera igenom några dagar senare... 
 
2015-12-13
21:43:17

Stockholms hundmässa 2015

Idag har jag hängt lite på Stockholms hundmässa. Det var väldigt trevligt och trots att jag handlade för nästan ångestfyllt mycket pengar (det räcker i och för sig med ett par hundralappar för att jag ska få ångest), så är jag mycket nöjd med dagen. Jag kom dit ganska sent och kollade nästan ingenting på själva utställningen. Istället snokade jag runt alla rasmontrar, shoppingen och tittade på olika hundsporter.
 
Jag satt även och lyssnade på Eva Bodfäldt om skvallerträning samt en  väldigt kort information om trubbnosuppropet, med en representant från SKK, en veterinär och ordförande för Mopsringen. Mopsuppropet har jag personligen inte engagerat mig i, förutom att i tysthet heja på de veterinärer som skrev på och emellanåt uppröras över det sjuka i hela debatten med min roomie här hemma samt läst allt jag kommit över om det på internet, men jag hade nog förväntat mig lite mer av den här diskussionen idag. Det var inte mycket till diskussion utan mer att de berättade vad de gjorde och att de minsann tagit tag i problemen och arbetade för bättre trubbnosar. Vilket de säkert har. Dock tycker jag att kunna andas är väldigt grundläggande och det går liksom inte att mjäka och försöka kompromissa med det. Alla trubbnosar har inte problem, men de (få?) som har problem är få för mycket. Ingenstans är det ok att kompromissa om andning och jag tycker att det är hemskt att det ens har fått gå så här långt.  Men nog om det, innan jag babblar alldeles för mycket.
 
Jag försökte hålla mig i skinnet när det gällde shoppingen, för jag är inte överdrivet förmögen för tillfället efter alla veterinärbesök den senaste tiden, men lite köpte jag ändå. Ben fick ett Back on Track-täcke att ha nu i vinter, så att han ska hålla sig varm. Vet inte om jag upplevt någon direkt effekt av de andra BoT-täckena vi har använt, men de har ruggigt bra passform och täcker väldigt bra, så det fick bli ett sånt fodrat täcke. Till mig själv köpte jag SKK:s bok Hundavel i teori och praktik. Jag har kikat på den länge och tyckt den verkat intressant. Jag fick låna den av min roomie nyligen och jag gillade den, så när den nu fanns på mässan idag slog jag till :o Vidare köpte jag lite godis och några enorma grisöron till flocken. De fick dem nu ikväll och efter en halvtimme hade de fortfarande inte ätit halva ens, så vete sjutton vad det var för några superöron!