matilada

2015-07-27
21:52:49

Huuu

Det verkar vara ett riktigt fästingår i år och vi har plockat drösvis med fästingar från hundarna varje dag sedan slutet av april. Efter varje promenad har det känts som att hela jag är full med fästingar som kryper på mig, men det har för det mesta varit inbillning och jag har bara haft en enda fästing som suttit fast i hela mitt liv: för säkert 10-15 år sedan. 
 
Tills idag.
 
Imorse kliade det på axeln och när skulle klia hittade jag en fästing som satt fast. Jag tycker inte fästingar på hundarna är det minsta äckligt, men det där var ganska vidrigt. Att den satt på mig och sög av mitt blod! Hur som helst, jag hade annat att göra idag och äckelkänslorna glömdes bort. Nu på kvällen satt jag och masserade Sonar och det måste ha kliat på mitt huvud, för halvt omedvetet stack jag upp handen för att klia och känner som en liten blupp i skalpen. Den kändes inte fästinglik, men tillräckligt mycket av en bula för att det inte skulle kunna misstas för hårstrån. I tron att det var en sårskorpa eller något skrapade jag med nageln och vad får jag se om inte ytterligare en fästing. Att döma av kliandet och storleken på den var den nog alldeles på väg eller hade precis satt sig fast.
 
Nu känner jag fästingar som kryper över precis hela mig. Överallt är de! Tur att jag är vaccinerad mot TBE. Och jag ska kolla igenom mig noggrant innan jag går och lägger mig ikväll. 
 
HUA!
 
Egentligen är det väl inget konstigt med fästingar när vi går i ganska högt gräs så mycket som vi gör, men ändå...
2015-07-24
20:30:39

Sista dagen och hemresa

Sedan i förrgår är jag åter igen på svensk mark. Mitt flyg gick inte förrän 17 i onsdags, så jag och C gav oss ut på en promenad på förmiddagen som blev lite längre än vi från början tänkt oss. Inte för att vi gick vilse eller nåt, vi visste bara inte riktigt...vilket håll vi skulle gå åt.
 
Planen från början var att gå till the Sump. Väl där finns det ju flera vägar att komma därifrån, den ena mer inbjudande än den andra. Jag har bara gått en av dem: den som leder rakast tillbaka till Bentworth. Men C har gått de andra och visste vart de ledde samt även hur vi skulle komma tillbaka i tid till att åka till flygplatsen, så vi tog en, för mig, ny stig. Den gick till byn Bradley och därifrån skulle det, enligt Cs minne, finnas en footpath som ledde åt Wield till. Vi hittade en footpath och  den kändes som den gick lite åt fel håll, men vi trampade på och tänkte att väl uppe på höjden skulle vi se vilket håll vi skulle åt. Det gjorde vi inte. Det var en FANTASTISK utsikt där uppifrån, önskar så att jag haft kameran med (får bli nästa gång, nu vet jag var det är någonstans!), men inte såg vi Wield inte. Dessutom gick footpathen åt helt fel håll därifrån, så det slutade med att vi promenerade tillbaka till Bradley och tog landsvägen mot Wield. Där någonstans började det regna ett mysigt sommarregn. Peugeot och Astra var nog tacksamma över det, för det var varmt och de hade inte hittat något badställe, och jag hade heller inget emot det egentligen.
 
Någonstans på väg mot Lower Wield stod det också klart att vi inte skulle hinna hem innan G åkte på hundträning. Det slutade med att han kom förbi oss på vägen så att jag kunde säga hejdå innan jag återvände till Sverige. Gulligt av honom att hitta oss och köra förbi! Så småningom kom vi hem, med över en timme till godo innan vi skulle åka mot Gatwick = gott om tid för dusch och lunch. Hängde med Catt och C i köket ett tag också, drack te och sa hejdå till hundarna och sedan var det dags att ge sig av. Saknar dem redan!
 
Flygresan gick bra, även fast jag avskyr att ha gångplats för det är så svårt att sov när det inte finns något att luta huvudet mot. Tror jag slog nytt rekord i snabbt av planet. 20 minuter efter att vi landat stod jag och väntade på bussen, som jag missade med några minuter. Tiden hade kunnat förkortas ännu mer om jag inte hade stått i toakö i evigheter. Älskar att det går så snabbt på Arlanda! Men Gatwicks toaletter vinner med hästlängder...
 
Astra här om dagen vid Basingstoke Canal. I bakgrunden skymtas Peugeot och C. Såg ungefär likadant ut när vi gick runt Bradley.
 
 
2015-07-21
23:56:08

Alla favoriter

De senaste många gångerna när jag har besökt kenneln har Astra löpt och därmed bott åtskilt och inte gått promenader eller sovit uppe på någons rum. Någon gång har hon också haft valpar och därför varit otillgänglig för promenader och sängsällskap. Jättetråkigt när jag varje gång lyckas pricka in det så! Som tur är har jag även andra favoriter, så jag har ändå kunnat gå mysiga hundpromenader och ha en hel hög hundar i sängen om natten och så vidare.
 
Det här besöket varken löpte Astra eller hade valpar, så vi har gått promenader nästan varje dag och hon står och hoppar vid grinden till övervåningen varje kväll och sover som limmad bredvid mig hela natten. Tror att vi båda är lika nöjda med de arrangemangen. Dessvärre är nästan alla andra mina favoriter otillgängliga för tillfället: Echo och Barley löper, Luna och Flax har valpar. Men det är som det är. Istället har jag fått umgås med andra mysiga hundar :) Lunas dotter River har sovit som ett slickat plåster på andra sidan de flesta nätterna och Ty delar generöst ut pussar både morgon och kväll. Thamesis är sitt vanliga trevliga/galna jag och Gracie är bara allmänt gullig.
 
Fast ändå, tänk vad härligt om de alla kunde låta bli att löpa och valpa precis när jag hälsar på...  
 
Gracie här om dagen.