matilada

2015-03-28
20:30:00

Valpar

Miriam skulle valpa i krokarna jag var där, så jag hade hoppats få vara med på en valpning, men hon hann före och hennes enda valp föddes några dagar innan jag anlände. Lite besviken då jag tycker det är så mycisgt att sitta uppe på valpningar på nätterna, men det kommer nog fler chanser. Däremot fanns Pickles kull med små korsningar, som var ungefär 4 veckor gamla. Supersöta! Alla var väldigt mörka med bara lite, lite vitt och jag undrar hur genetiken bakom det ser ut? Att de är svarta och inte gula är jag med på, men varför så väldigt svarta? Några var trefärgade och det förstår jag inte riktigt heller. Trodde trefärgat var recessiv och att det inte finns i golden. Fast jag har en känsla av att det är så mycket mer komplicerat än så... Får gräva ner mig i färggenetik igen känner jag! Eller är det någon som har koll?
 
Gudomligt söta var de i alla fall :)
 
 
Utöver Pickles kull fanns det även några lösa, äldre valpar som inte sålts än. Bland annat de här två:
 
Teddy, en liten tuss som måste lägga på sig lite i vikt innan han kan få flytta.
 
Rufus, som kanske ska stanna, kanske inte.
 

Är jag valpsugen? Lite. Fast jag inser att det får vänta. Tre hundar räcker alldeles tillräckligt just nu. FAST. De ska tydligen få tillbaka en yngre helsyster till Sonar om någon månad då ägarna kunde inte behålla henne längre. Hon är från Jet och Captains sista kull är har precis fyllt fem år. Jag minns den kullen. Jag ville ha en tik från den kullen redan då, men Ben var ung och galen och jag hade fullt upp med honom. Och nu är det väl inte realistiskt med en fjärde. Men drömma kan jag alltid...
 
Mars 2010. Jet och Captains sista kul ungefär en månad gamla.
2015-03-25
15:06:10

England och allmänt

Sedan igår kväll sitter jag åter igen på svensk mark. Hemtentan skulle lämnas in idag, så förmiddagen har ägnats åt att läsa igenom och färdigställa referenslistan. Den är nu inskickad och jag hoppas att det räcker för ett godkänt. Jag borde ha lagt mer tid på den, men nu blev det så tokigt när det försvann så många dagar och så Englandsresan på det, så jag hann inte så mycket mer. Visst hade jag kunnat sitta lite i England, men vem vill det? Har inga som helst ambitioner på något högre betyg, men jag håller tummarna för godkänt, det skulle sitta fint. Imorgon börjar en ny kurs!
 
Sista dagarna i England ägnades åt hundpromenader och Hampton Court Palace, men det senare hade jag tänkt skulle få ett eget inlägg. På söndagen var det riktigt fint väder och trots lite blåst sken solen snällt större delen av dagen. Det är ju då en riktigt synd att inte vara ute, så jag gjorde samma sak igen och hängde på Kat när hon gick sina promenader och sedan hade jag mer spring i benen frampå eftermiddagen, så jag gick en promenad till, själv. Det här besöket blev det nästan bara promenader runt fältet och inga längre rundor. Har så många gamla favoritrundor som jag gillar att gå igen när jag är på besök, men kände inte riktigt att jag ahde tid till det den här gången, så de får vänta till nästa gång.
 
Ett random urlplock av bilder:
 
Petra, River, Tiber, Atlas, Peugeot, Bosun
 
Lily
 
Suck. Ingen ville riktigt vara med på bild här... Bertie, Solar, Barley, Titan, Lily, Rachael
 
Bens pappa Peugeot
 
Britannia
 
Britannia
 
Spitfire, Britannia, Echo, Luna
 
Bertie, Barley, Titan
 
 
2015-03-21
23:28:41

Hundpromenader

Idag hängde jag på Kat när hon gick sina promenader, med logiken att då kan jag passa på att fota hundar ajg inte nödvändigtvis själv vill gå med ;) Och det fungerade prima. Sol har det varit väldigt sisådär med idag, så det blev inte mycket fota egentligen. Dessutom blåste det och var ganska kallt och var egentligen inte helt trevligt ute. Hundarna var dock glada och jag fick stifta bekantskap med bland annat Solar, som är Titans syster. Hon verkar vara precis lika trevlig och charmig som sin bror!
 
Två promenader med Kat och sen värmde jag upp mig med te och hängde med C i köket. På eftermiddagen började det dock krypa i benen igen, så jag trotsade kylan och tog en promenad med Rachael och Lily runt Gaston Grange. Innan hade jag sett ormvråkarna och kråkorna fara som små vantar i vinden över skogen, men de var naturligtvis borta när jag masade mig ut. De hade ändrat om eller tagit bort footpathen vi brukar gå till Gaston Grange, så vi irrade runt lite längs med och jag kunde inte låta bli att oroa mig lite över att någon skulle komma och vråla på oss för att vi gick på privat mark. Men vi klarade oss och det var lite skönt att bara ha två snälla bc som höll sig runt mig av sig själva istället för en hög gula rakater, uppeldade av vinden ;)
 
Ikväll såg vi The Imitation Game, en MYCKET bra film! Jag tyckte den var jättebra!
 
Spitfire och Britannia
 
Pagan, Tobys mamma
 
Rachael och Lily
 
 Solar och Luna: måååste vi ligga still?