matilada

2015-11-22
22:04:00

London del 1

Jag var ju som sagt till London i helgen. Allt började i somras någon gång när min vän Sanne berättade att hon och ett par kompisar skulle åka på Doctor Who Festival till London i november. På något sätt blev det så att jag också halkade med på det och nu var det så äntligen dags. 
 
Planet gick vid åtta på fredagsmorgonen, så jag lämnade av hundarna hos mamma redan på torsdagkvällen. Trots lite försening på grund av väntetid innan vi fick landa på Heathrow kom vi ändå till vårt boende i Greenwich runt lunchtid på fredagen. Det var lite tidigt för incheckning, men den jättegulliga receptionisten sa att vi kunde få ställa av väskorna på hotellet och om vi återvände ett par timmar senare skulle rummen vara färdiga. Hon skulle dessutom fixa så att vi kunde få två rum med en dörr emellan, så att vi slapp springa genom korridoren!
 
Enligt den lösa planen vi gjort innan resan skulle vi resten av eftermiddagen roa oss i Camden och på Hampstead Heath, men innan vi var installerade och färdiga med allt var det inte långt kvar tills det skulle börja mörkna, så planen ändrades. Istället blev det kravlöst turistande. Vi var till Tower of London och fotade, såg Tower Bridge och drog sedan vidare mot Westminster, kikade på Big Ben och sedan 10 Downing Street. Där någonstans började det bli mörkt och middagsdags och efter alldeles för långt letande efter en vettig och hyfsat odyr pub hamnade vi till slut på ett café vid Trafalgar Square ;) Helt ok det med, vid det laget var alla så hungriga att jag tror vad som helst dög. Med en lång dag bakom oss och lite restid till Greenwich rörde vi oss sedan tillbaka till hotellet för att ladda upp inför morgondagen och Doctor Who!
  
2015-11-21
19:04:37

Lördag på Ultuna

Ben sov i sängen hela natten och förutom att byta sida tror jag inte att han rörde sig någonting förrän det var dags att stiga upp. Nöjd att vara hemma?
 
Vi gick en liten promenad imorse, hela flocken. Ben haltar fortfarande lite i bak, så vi tog det väldigt lugnt. Herrn fick bära täcke då han är helrakad på magen och eftersom han gärna äter diverse äckel ute fick han dessutom gå kopplad. Inte idealpromenaden (vet inte om det är han eller jag som lider mest av att ha honom kopplad en hel promenad?), men han FÅR inte äta annat än kyckling och ris och jag skulle nog vara väldigt nära att ge upp om han blev dålig i magen igen så snart :o
 
På eftermiddagen gick jag en egen, lite längre och raskare promenad med Herr T. Han hade mycket spring i benen och plockade fram sin värsta Magic-trav. Tillsammans med bomullstussarna han hade i öronen blev det en ganska kämpig kombination. Jag har blivit så väldigt bortskämd med Tobys nya jag på sista tiden: lugn och stabil trav samt stannar av sig själv och frågar om vägen och lyssnar på minsta lilla kommando. Men jag antar att han tyckte det var kul att gå lite snabbare och längre och han behövde nog den där promenaden lika mycket som jag. Och, icke att förglömma: han gick LÖS nästan hela rundan, det skulle han aldrig ha gjort förut. Så visst har vi kommit framåt, även fast han var lite dryg idag!
 
När vi kom hem en dryg timme senare ville pensionärerna gå på utflykt, så då gjorde vi det. Även där lyckades vi vara ute en timme, trots att vi bara rörde oss ca 2km. Fikapaus ungefär halvvägs i dagens sista solstrålar med kyckling till Ben, digestivekex till Sonar och Toby och te och shortbread till mig. Alla nöjda och glada, även om Sonar och Toby tyckte de med kunde få kyckling ;)
 
 
 
 
2015-11-20
17:17:33

Ben HEMMA!

Nu är Ben hemma igen! Jag hägrade runt från ungefär 10 imorse och väntade på att veterinären skulle ringa. Vid ett hade jag fortfarande inte hört något, så då tog jag ut Sonar och Toby på promenad. Vi hann inte ens gå tio minuter innan veterinären ringde och sa att jag kunde hämta Ben vid två!
 
Eftersom det har varit sånt trassel med direktregleringen tidigare frågade jag specifikt om den skulle vara färdig när jag kom då och jodå, det skulle den vara. Anländer till UDS strax före två och de har inte ens skickat iväg förfrågan än! Tror jag kläckte ur mig något lagom trött innan jag hann hejda mig själv och undrade matt om receptionisten trodde det skulle gå snabbt att få svar eller om vi skulle behöva vänta våra två timmar igen. Hon trodde inte alls att det skulle ta så lång tid, men skickade iväg förfrågan och så fick jag gå och hämta Ben så länge. 
 
En liten väntan i det inre väntrummet där jag hann läsa igenom hemgångspapprena och sen kom han. Det var en DSS-trea som kom med honom och han blev väldigt glad att se mig :D Och jag honom. Verkade helt som vanligt och grymtade glatt. Dock hade han inte sitt koppel med sig, utan det hade försvunnit någonstans på vägen, så sköterskan gick för att försöka hitta det, medan jag gosade med Ben. När hon väl kom tillbaka med kopplet fick stackaren springa iväg igen för att hämta asken med Canikur som han skulle ha med sig hem. Medan hon var borta kom jag på att jag glömt att fråga om när han fick äta Norocarp igen, så när hon kom tillbaka fick hon springa iväg igen för att fråga veterinören om det :o 
 
Sedan var vi färdiga och behövde bara betala. Jag passade på att väga Ben för att se om han gått upp något från de 24(!)kg han vägde när jag kom in med honom. Nu vägde han 25 och känns fortfarande väldigt smal, men förhoppningsvis lägger han på sig vikt nu när magen mår bra igen. I receptionen tog jag en nummerlapp och slog mig ner för att vänta. Ben var förvånansvärt avslappnad och rullade över på rygg för att bli kliad på magen. Han måste ha härdats av sina två dygn som inneliggande patient! Tydligen hade han rullat över på rygg när de skulle ta ut permanentkanylen också ;)
 
Vi fick vänta ungefär 10 minuter på vår tur, vilket kändes som en evighet när vi borde varit färdiga med betalningen  redan innan. När det väl blev vår tur kunde receptionisten inte hitta försäkringsbolagets svar först, men när hon började ringa dem hittade hon svaret och jag kunde äntlgen betala och gå hem. Benjamin var överlycklig och rullade som en galning hela hemvägen, så emellanåt kändes det knappt som vi kom framåt. De andra hundarna har nu inspekterat honom, vi har gått en liten promenad och nu ligger de alla och sover. Tror Ben är väldigt nöjd över att vara hemma, han verkar ganska trött.
 
Nu ska herrn äta skonkost i några dagar, innan jag sakta ska börja introducera hans vanliga mat igen. Han ska ha Canicur ett par gånger om dagen och får inte äta Norocarp på en månad. Det sista kan bli rätt intressant att se hur det ska gå nu när det börjar bli vinter och elände. Han är rakad på båda frambenen (efter kanyler antar jag) samt på ett bakben  och magen är helrakad efter ultraljudet. Så han får ha täcke nu ett tag, vare sig han vill eller inte ;)
 
Åh, så skönt att ha honom hemma igen!