matilada

2015-10-28
20:45:27

Röntgen och annat

Vi började ny kurs i måndags och de första två veckorna verkar fokus ligga nästan enbart på bilddiagnostik. Vi har haft väldigt intressanta och lärorika föreläsningar om ämnet och idag har jag pysslat med en hemtenta om mestadels röntgen. Jätteintressant!
 
Igår hade vi information om VFUn senare i år. 10 veckor innan sommaren ska vi ut på praktik på antingen en smådjursklinik eller häst. 10 veckor efter sommaren ska vi praktisera på det andra. Nu under oktober/november ska vi önska var vi vill vara någonstans i Sverige och innan jul ska alla platser vara färdiga, så vi har gott om tid att leta boende och ha oss... Känns lite jobbigt att jag kan hamna långt från Uppsala; förutom Stockholm finns inte så många praktikplatser hör omkring och det lär vara rätt hård konkuranns om de som finns, så jag räknar nästan med att behöva flytta på mig ett tag. Känns sådär jobbigt med att försöka lösa det med hundarna och hundvakt i en ny stad, men det går säkert bra det med. Är ju ett tag kvar!
 
I övrigt är den här veckan ganska lugn för mig. I måndags och tisdags var jag inne i stan och hade föreläsningar, men hundarna fick efter helgen stanna kvar ute på hotellet, för mamma och barnen har höstlov. Igår åkte jag ut hit igen och har varit schemafri idag. Imorgon ska jag in på en gruppdiskussion, men på fredag har jag inget, så det blir ganska mycket tid ute vid kusten, vilket jag tycker är trevligt!
 
Froggarna mår sådär: Ben var ahlt både i bak och i fram idag, men han är fortfarande pigg och hänger gärna med på promenad, så jag försöker att inte oroa mig alltför mycket. Det är ju bra att han rör på sig, men jag har försökt ta det lite lugnare idag. Sedan vet jag inte hur himla nyttigt det är att han simmar i havet, men det gör honom väldigt glad, så han får fortsätta med det ett tag till... Sonar är lite halt hon också, men inte mer än vanligt och hon känns ändå relativt mjuk i sina artrostr, så inte heller där försöker jag oroa mig så mycket, även fast det är vidirigt att se dem nästan konstant orena. Men så länge de båda verkar pigga och vill följa med på promenader får de göra det, tänker jag. När det blir kallare får jag kanske tänka om, men än så längre fungerar det bra, så jag försöker att inte oroa mig så mycket inför framtiden. En dag i taget!
 
 
 
 
2015-10-20
11:04:39

I-landsproblem

Jag sitter i köket och pluggar. Vi har tenta på torsdag. Någon spelar väldigt hög musik som hörs alltför väl trots öronproppar. Med tanke på att jag bor mitt i ett studentområde är det kanske inte varken speciellt konstigt eller något jag borde bli upprörd över. Och upprörd blir jag inte. Men det är lite distraherande, trots öronproppar, och jag är alldeles för bra på att vilja bli distraherad just nu. 
 
Det är ingen boende på området som spelar hög musik. Det är ingen student. Det är dagiset precis mitt emot mig. De dansade förut, men nu har de nog bara utomhusmusik. 
 
Jag kunde förflytta mig in på mitt rum, men jag vill nog inte det. Disciplinen upprätthålls mycket bättre vid köksbordet än i soffan med en hund som kräver klappar. Jag försöker lösa det med öronproppar och att prata med mig själv och förklara alla rehabiliteringsmetoder och processer. Tur att det bara är jag och hundarna hemma idag!
 
Börjar känna mig lite rastlös.
 
2015-10-17
20:58:17

Höstlördag

Idag har jag pluggat. Det har gått över förväntan och trots att jag pysslat med en hel del annat har jag ändå hunnit med allt jag hade planerat att gå igenom idag OCH det jag skulle ha gått igenom imorgon. Känns prima, då kan jag kanske hinna med båda inlämningsuppgifterna imorgon istället...
 
Vi har gått hundpromenader också i hösten. I förmiddags gick vi i Tallparken med hundarna. Det var kallt och klipporna var alldeles hala av frosten, men det är så väldigt fint den här tiden på året! Hundarna äslakde det och alla gulingarna badade. Det där med minusgrader bekommer dem inte... Toby blev alldeles till sig över att vattenpölarna äntligen hade frusit och han fiskade is för glatta livet som han sedan åt. På eftermiddagen tog vi en tur ner till havet här hemma och fastän det inte var lika spegelblankt och fint som förra helgen var det ändå ganska vackert. 
 
Medan jag pluggade hann jag även stå i kö och köpa Håkanbiljetter till Ullevi nästa sommar. Inte till mig själv, men det var ändå en fascinerande upplevelse. Hade ingen aning om att trycket var så otroligt stort! Råkade som av en slump läsa på fb att det släppts biljetter och att de första tagit slut snabbt som attan samt att det skulle släppas nya biljetter vilken sekund som helst. Sedan fick jag meddelande om att dessa skulle jag köpa. Då hade de inte släppts, men när jag uppdaterade sidan fem sekunder senare hade de det och det var över en timmes väntetid för mig... Det var lite spännande att köa (det mesta är spännande efter x antal timmars plugg...) och efter en dryg timme lyckades vi till slut få köpa biljetter! Jag trodde de skulle vara slut.