matilada

2015-09-28
19:43:54

Ordningen är återställd

Jag och hundarna åkte med ut till hotellet i helgen som var, men så visade det sig att barnen hade studiedag idag, så de skulle inte åka in till stan förrän idag. Jag däremot hade både obligatoriskt i skolan och tandläkarbesök idag, så jag var tvungen att ta bussen in igår kväll. Hundarna fick då stanna ute med mamma och barnen och åka in med dem till stan idag. Igår var en sorglig kväll här hemma; det är otroligt vad kallt och tomt det blir utan gulingarna! Jag fick sitta iklädd varma sockor och under en filt när jag satt ensam i soffan och såg Doctor Who och har väl sällan känt mig så sorglig. 
 
Men idag efter skolan hämtade jag hem flocken och nu sitter jag och Sonar i soffan och kollar på Downton Abbey. Ben är i köket och övervakar min roomies matlagning och Toby ligger i en hög och flämtar efter att ha lekt som en galning med Linux tidigare. Tänk vad mycket mer hemtrevligt det är idag!
 
Vår soffa. Den ser väl lite sisådär ut och överkastet gör inte att det ser bättre ut, men ack vad vi älskar den!
2015-09-24
21:31:55

Nyfiken i en strut

Jag var ute och gick med Sonar idag, i regnet. Hon har inte varit så pigg de senaste dagarna; jag tror att det höstigare vädret gör ont i tårna, men jag försöker få med henne ut på minst en promenad om dagen. Det regnade inte när vi gick ut, men hon fick ha BoT-regntäcket på sig ändå och det var tur. Vi gick en sväng runt gamla djursjukhusets byggnader. Sonar tyckte det var roligt att undersöka och smet in genom öppna grindar och hade sig. Jag följde efter och tillsammans hittade vi gamla hagar och rastgårdar, samt en hel del som jag inte har en aning om vad det varit. Lite titt in genom fönstren blev det också, men det fanns inte så mycket att se eftersom det står tomt. Jag tror att tant gillade sin lilla promenad med bara hon och jag, inga ambitioner, nya omgivningar och en ficka med godis!
 
Förra helgen.
 
 
2015-09-23
16:17:10

Att komma ihåg

Vi var ute och gick runt travbanan på lunchen idag då jag såg att vi skulle få möte av fyra andra hundar. Toby är så indrillad på att vi stannar vid möte, så han vill sjunka ihop i en hög så fort han ser någon komma mot oss och är urtypen av en envis golden som lägger sig vid hundmöten, trots att ägaren försöker flytta den åt sidan. Sedan vi flyttade in till stan igen har jag stenhårt försökt arbeta bort det och lära herrn att vi faktiskt kan möta andra gående också. Det går sisådär ;) Då Toby idag gick kopplad hade han bara sele på sig, så jag gjorde en snara av kopplet och la runt halsen på honom och kallade sedan in och kopplade Ben och Sonar. Alla tre fick sitta i kanten medan de andra hundarna och människorna passerade oss.
 
När de är precis jämte med oss säger en de andra hundägarna (som för övrigt bor nägra dörrar från oss) till mig: "Dina hundar är så duktiga! Det är aldrig något problem att möta dem. Vi har lite problem med hundmöten.".
 
Jag blev lite paff, men himla glad, för ganska ofta känner jag mig helt inkompetent när jag lotsar runt flocken och får nästan lite mentala bilder av en hög seriefigurer som hattar runt utan mycket kontroll. Men uppenbarligen är det inte alltid!
 
Ojoj, nu har vi ett rykte att leva upp till, hur ska det gå?