matilada

2016-07-31
18:06:05

Söndagar var det ja

Om jag inte visste att det var söndag innan jag gick ut på promenad hade jag ändå blivit varse ganska snart efter att jag gått ut. På söndagar är nämligen alla andra också ute och går och jag tycker fortfarande att det är ganska fascinerande, trots att jag egentligen vant mig vid detta märkliga fenomen. Jag smet ut på promenad först av alla och hade mina avklarade vid lunch. De människor jag mötte var vettiga och jag hade turen att inte stöta på horden med ramblers som de andra mötte!
 
Utöver det har jag inte gjort så jättemycket idag. Städat lite, druckit litervis med te och klippt lite till i häcken. Murgrönehäcken som växer runt trädgården är nämligen bortom all kontroll och jag ledsnade här om dagen och började klippa lite i den. Sakta men säkert börjar det ta sig, men det är ett evighetsjobb som vi nog har tur om det hinner bli färdigt innan G och C kommer tillbaka...
 
Tor, Ty och Spitfire
Petra omgiven av sina barn
Ty, Spitfire, Tor och Petra
Thamesis, Tiber och Bosun
Astra, Rufus och Echo
Rufus hittar alltid någonstans att posera
Echo
 
 
 
2016-07-30
22:40:44

Onsdag 30 juli

Det gick väldigt snabbt att komma in i rutinerna här igen. Det mesta är sig likt och det som inte är det är inte så krångligt. Några nya hundansikten och så förstås Samantha och Angus. Båda verkar väldigt bra: A pratar fruktansvärt mycket, men det är överkomligt, och S är extremt effektiv och känns som att hon varit här bra mycket längre än hon egentligen har. 
 
I onsdags åkte G och C och det går än så länge väldigt bra. Vi har delat upp hundarna så att vi går med varje dag, vilket känns ganska bra. Jag har ett goldengäng, ett border colliegäng och en gästhund att gå med. S och A är än så länge väldigt måna om att få allt gjort varje dag, trots att jag försöker bromsa lite och säga att det kommer bli långa två veckor och att allt inte behöver göras minutiöst varje dag, utan att vi mer kan fokusera på det viktigaste. Samtidigt vill jag inte bromsa för mycket så att de hamnar i vanan att inte göra allt varje dag! Knepigt det där, men än så länge funkar det väldigt bra, tycker jag.
 
Astra och jag sover nere i G och Cs sovrum och håller ett öga och öra på alla här nere om natten. Astra äskar att ha en hel säng för sig själv och rör sig inte ur fläcken på hela natten. Även jag tycker det är ganska trevligt med ett eget rum, men jag skulle önska lite fler hundar.
 
Vädret är sisådär och det har mestadels varit molnigt med lite sol och lite regn. Jag hyser fortfarand en förhoppning om att det ska bli bättre, men vi får väl se...
 
 
Echo och Barley
Ty
Barley
Spitfire och Ty
En hög glada gulingar
Bosun
 
2016-07-26
11:39:39

Englandsresa

Jag sitter nu på planet till England och ser fram emot en drygt tre veckor lång vistelse på kenneln. Med en mycket välskriven bok om Madame de Pompadour, mysig musik i lurarna som stänger ute alla barnskrik, löfte om bra väder vid landning och min MacBook i resväskan (den kom igår eftermiddag, när jag givit upp allt hopp om att få den med mig till England) känner jag att livet är ganska bra just nu!
 
G och C ska på semester till Thailand, så de första nästan två veckorna ska jag jobba med två nya bekantskaper: Samantha och Angus. Jag tror och hoppas att det blir jättebra! Det ska bli jätteroligt att träffa alla hundar och G och C igen.