matilada

2016-03-28
21:11:00

Påsk och födelsedagar

En del har hänt de senaste tre veckorna, men inte mycket. Toby firade sin 6-årsdag med marsipantårta som var kvar sedan min födelsedag. Några dagar senare firade Thyme 6 månader. Hon fick ingen tårta utan istället ett får som påminde om Fåret Shaun. Det blev inte speciellt långlivat, då en händig valp opererade ut pipen ganska kvickt, men det var nog roligt så länge det varade. Någon vecka senare firade Linux sin 1-årsdag genom att bjuda in till kalas. Vi hade då under ett par timmar 8 hundar på våra 30 kvadrat. Det var lite trängre än vanligt ;)
 
Toby bjuder på prinsesstårta.
 
Många intresserade hundar när Linux fyller 1 år.
 
Själv har jag påsklov just nu. Vi har haft flera jättekorta kurser precis nu och jag har hunnit med några fler OSCE och om-OSCE sedan senaste inlägget. För några timmar sedan skickade jag in sista hemtentan och är således helt ledig nu ända fram till nästa måndag, då praktiken börjar. Praktik fram till sommaren och sedan en till praktik direkt efter sommaren, så de allra flesta i klassen kommer jag inte träffa förrän i november nu. Det känns lite märkligt! Annars inledde jag påsklovet med en spektakulär spänningshuvudvärk som höll i sig i tre dagar. Som tur är hade jag fått en mikro dagen innan, så jag kunde värma min riskudde och drapera över axlarna för att lindra lite. Påskafton tillbringades ute på Gräsö med diverse släkt. Hundarna tyckte det var skitkul att vara på landet igen och  var väldigt trötta och behändiga när vi kom tillbaka till stan igår kväll.
 
Äggmålning på Kullbådan.
 
 
Det finns tydligen något som heter 'äggväst'.
 
Onkeln och Nisen.
 
Idag har det varit strålande väder och vi har varit ute rätt mycket. 1,5 timmes promenad på förmiddagen med E och Linux och på eftermiddagen gick jag och hundarna runt gamla djursjukhuset och slog oss ner i ett av de u-formade skrymslena som finns där. Hundarna fick härja fritt, inom vissa gränser, medan jag satt och läste i solen. Helt underbart! Totalt var vi ute ytterligare 1,5 timme, Väl hemma hade E ställt upp ytterdörren och sedan satt vi och hade lite tassvård ute på altanen. Otroligt skönt! Thyme har varit helt utslagen sedan efter middagen och även de stora verkar väldigt nöjda. En inte helt tokig dag! Det märks för övrigt att det är påsk: det är nästan bara jag och E kvar på hela Gälbo. Himla skönt att vissa av mina hundar inte bheöver gå strikt kopplade hela tiden eftersom det knappt är någon anna här.
 
 
2016-03-07
09:44:45

Duktiga hundar

Mina hundar uppför sig för det mesta hyfsat ute på promenader och bland folk, annars skulle det inte funka med fyra stycken. Däremot vet jag ju att det finns utrymme för förbättringar och ofta känns det som att jag är ute och går med en cirkus. Speciellt här på Ultuna, där de flesta har en eller två hundar och alla verkar vara världens mest väluppfostrade. Därför känns det extra roligt när någon faktiskt stannar för att tala om vad duktiga hundar jag har (och att nämnda hundar då inte går fram och hälsar!). Idag stannade det en tjej och sa att hon var så imponerad över vilken koll jag hade på alla mina och att de alltid var så duktiga. Jag kände mest "Oj" och svarade att det var jätteroligt att höra; oftast kändes det inte som att jag hade så bra koll på dem alls, varpå hon sa att hon brukade tänka när hon såg oss "Åh, där kommer hon som har sådan koll på sina hundar!". Vilket var jätteroligt att höra! Så det ska vi ta åt oss. Kanske är det inte så mycket cirkus över oss, utåt sett i alla fall ;)
 
Sonar, Ben och Thyme var med när jag blev stoppad imorse. Toby var hemma och vilade, för han har hosta som inte riktigt verkar vilja ge med sig.
2016-03-04
21:37:00

Att vara tant-hund

På äldre dar är Sonar inget stort fan av dåligt väder. Idag var det lite halvtråkigt väder imorse med nästan dimma och väldigt fuktigt, men trots det lyckades vi vara ute i över 2 timmar på morgonpromenaden. Vi råkade nämligen både springa på Thymes kompis Luna med matte och köttbullar och en klasskompis som vi pratade med i en halv evighet. Sonar kunde till sin lycka tigga både köttbullar och bli klappad på promenaden!
 
På eftermiddagen kom en annan klasskompis hem till oss med sin kattunge för att socialisera den med snälla hundar. Sonar var huvudkandidaten och tillbringade 1,5 timme på köksgolvet och blev klappad nästan konstant. Länge var hon enda hunden ute då de andra var instängda och jag tror hon var väldigt nöjd över all uppmärksamhet <3 
 
När katten gick hade det börjat regna ett riktigt kallt, eländigt regn. Sonar gick med på att gå ut lite efter mycket övertalning, men stod sedan bara ute och muttrade om vilken dålig idé det var, så hon fick gå in igen utan att kissa. Sedan låg hon och tuggade ben i några timmar innan det var dags för middag, efter vilken hon medgav att hon nog faktiskt ville gå ut. Jag tänkte tokigt nog att det var en bra idé att ta med soporna och kunde Sonar hänga med bort till soprummet, så slapp jag gå ut igen i regnrusket samtidigt som Sonar fick röra lite på sig. Tant följde artigt med en bit på vägen, men stannade sedan och undrade varför jag släpade iväg med henne sådär. Hon hade ju kissat och ville gå in igen? Hennes min sa precis vad hon tyckte om utflykten och på något vis fick jag en liten aning om var Bens otroliga envishet kommer ifrån...
 
Efter mycket övertalning (vi var halvvägs till soprummet, jag tänkte inte gå tillbaka hem med Sonar för att sedan gå ut igen med soporna), följde hon till slut med, om än väldigt tveksamt och sakta. Så fort jag öppnade dörren till soprummet sprang hon in, som om hon var lättad över att slippa regnet i några sekunder. Den korta promenaden hem igen gick väldigt raskt och sedan ansåg sig Sonar färdig med utevistelsen ;) Hon hälsar att det finns utmärkta inneaktiviteter för regniga dagar och att det inte är nödvändigt att gå ut mer än ett par gånger.
 
Fina, fina tant <3