matilada

2016-05-26
20:37:11

Inbrott eller nåt

Vi har visst haft inbrott i natt. Jätteroligt att gå ut klockan 3 på natten (diarrérunda, vad annars? Redan där var jag måttligt road att bli väckt) och först upptäcka att dörren till klädkammaren står vidöppen och därefter inse att ytterdörren står på glänt. Där någonstans anade jag att det nog kanske inte var E som hade råkat glömma att stänga efter sig... När jag ska ta på mig min vinterjacka hänger den inte där den ska utan jag får istället ta min tunna programjacka med trasig dragkedja. Jättevarmt och skönt i regn och blåst klockan tre på morgonen!
 
Hundarna bajsade och klara var jag tvungen att ta en runda i huset och leta igenom alla skrymslen så att det inte satt en liten tjuv någonstans. Det gjorde det naturligtvis inte och efter en del snurrande kunde jag somna om, med den lilla tanken att jag skulle fråga E på morgonen om hon kanske hade någon förklaring till de öppna dörrarna och min jacka. Min trötta, luddiga hjärna tänkte att hon kanske varit tvungen att springa ut med Linux och inte hunnit stänga dörren efter sig... 
 
När jag sedan kom tillbaka från morgonpromenaden några timmar senare undrade E om jag hade flyttat på hennes ryggsäck. Den var ju förstås stulen, tillsammans med ett par skor, en del sprit, nåt paket kaffe och ett par förpackningar krossade tomater. Och så min jacka. Efterhand visade det sig att vi inte var de enda drabbade och många fler här har sett lite mystiska saker i natt och några till har haft inbrott samt några som hört folk utanför sig. Grannarna några dörrar upp fick hela sin lägenhet upp och nedvänd och en hel massa saker stulna. Ingen av våra hundar vaknade så att vi väcktes, men jag undrar om någon ändå inte morrade och skrämde iväg dem, eftersom inte så mycket blev taget hemma hos oss? 
 
E är hundra på att hon låste dörren igår kväll, det syns inga märken på den och polisen tror inte den har blivit uppbruten. Susbo hävdar att det är vårt fel och att vi inte låst dörren, men det säger de tydligen till alla som haft inbrott hos sig, även korridorerna som alltid är låsta. Polisen tar det i alla fall på allvar och vi ska ringa 112 nu så fort vi ser något eller någon konstig på området. Det lär väl vara ganska hopplöst att få tag på den skyldige, men nån liten tumme håller jag ändå.
 
Det är bara så himla ful stil! Så stört. Att helt ogenerat bara gå in och ta vad man vill ha. Så satans fult. Jag är faktiskt arg. Det är inte ok. 
 
Valpen åt människobajs på vår regniga och kalla kvällspromenad. Hur jag vet att det var människobajs? Det låg en prydlig trave papper bredvid. Jag vill mest kräkas. Så. Himla. Äckligt. De som inte plockar upp efter sig borde brinna i samma helvete som de som härjade här i natt. Ungefär så.
 
Jag. Orkar. Inte.
2016-05-21
20:58:50

Praktik och hundar

Sedan sist har jag hunnit med att avsluta mina praktikveckor på vårdavdelningen, receptionen och rehabavdelningen. Jag gillade vård, men hur mycket vi fick göra var väldigt beroende av vem vem som jobbade för dagen. Det var jag och en annan praktikant där samtidigt och vi hängde rätt mycket tillsammans. Vissa "handledare" var jättebra och vi fick verkligen prova allt, ta blodprov och träna ordentligt, medan andra bara skickade ut oss på rastning av hundar medan de tog alla blodprov och medicineringar och knappt förklarade något ens när vi specifikt frågade om sake roch ting... Egentligen känner jag att jag skulle vilja träna ännu mer på att sticka, men jag sätter mitt hopp till nästa vecka när jag ska vara på operation.
 
Veckan som var tillbringade jag de tre första dagarna i receptionen. Jag älskade det! Hon jag hängde med hela tiden var ganska ny, men hon var jättetrevlig och tog sig tid att förklara allt, hur många gånger som helst och svarade på alla mina frågor. Jag fick besöksregistrera patienter, ringa försäkringsbolag och ringa andra kliniker och be om remisser. Det där med att ta betalt och direktreglera lyckades jag aldrig göra på egen hand, men det var nog inte så svårt egentligen. De behöver tydligen folk i receptionen i sommar, så jag ska kanske se om jag kan få hoppa in extra där ibland. 
 
Torsdag och fredag var jag på rehabavdelningen och tittade mest på vattentrasken. Det var en annan praktikant där och min första dag gick vi med en som inte var så talför och inte riktigt verkade veta vad hon skulle göra av oss. Det var en lååång dag och jag kände mig mest i vägen. Igår var det Katarina som jobbade och hon är bäst. Hon pratar massa och förklarar allt, svarar gärna på frågor och är bara allmänt trevlig. Innan varje patient läste vi i journalen och hon berättade hur de hade lagt upp träningsprogrammet och så vidare. När Ben har vattentraskat har hon varit min absoluta favorit att gå till, så det var jätteroligt att få gå med henne en dag. Ett par gånger hann vi också följa med sjukgymnasten Kjerstin på hennes patienter. Kjerstin är en annan idol som är läskigt bra med både människor och djur och det var otroligt intressant att få gå med henne. Det här var sista veckan med röda kläder: de två sista praktikveckorna ska jag vara på operation och således bära gröna kläder. Jag kommer att sakna att kunna vandra fritt bland de andra avdelningarna. Operation är ju liksom lite eget där i mitten och känns isolerat, men alla som har varit där har sagt att det är både lärorikt och spännande, så jag hoppas att det blir bra ändå...
 
Annars är jag trött som ett as och börjar känna mig lite sliten. Tror att lite ledigt är välbehövligt. Thyme hade något väldigt märkligt för sig i veckan när hon var lös i magen varje natt, men bra i magen dagtid. Vissa nätter var vi uppe 3 gånger och hon hade diarré, dagen därpå mådde hon bra för att nästa natt vara dålig i magen igen. Inte sådär jätteroligt när vi gick upp halv 6 varje morgon. I natt sov hon dock hela natten, så jag hoppas att vad det än var är borta nu. I övrigt känner jag mig lite maktlös med hundarna. De är dåliga i magen med jämna mellanrum, men för tillfället på en hanterbar nivå, även om det inte är roligt att springa ut på nätterna. Ben och Sonar är halta, trots maxdos smärtstillande och de har blivit långsammare på promenader. Bens vattensvans är inte helt bra än och vissa dagar äter han så mycket bajs ute att jag mest vill gråta. Vi har haft otaliga diskussioner om den saken, men han ger sig inte och det känns mest hopplöst. Det är lite för mycket som är fel just nu för att det ska vara helt roligt. Vi ska till Kjerstin om en dryg vecka och jag hoppas att hon kan reda ut en del.
 
Toby, Thyme och Luna.
 
Vad jag skrattade när jag såg den här bilden. Ben ser totalt obrydd ut och så Thyme jämfota bakom!
 
Världens bästa pensionärer.
 
 
2016-05-13
22:21:24

Skvallrande valp

Så fort det blev varmt började igelkottarna på området att komma fram varje kväll. Jag som nästan aldrig sett en igelkott förut blev lyrisk! Jag älskar att kissa hundarna på kvällen och se små svarta skepnader som rör sig genom gräset. Thyme tycker också att de är jätteintressanta och vill gärna gå fram och titta, så för att bespara oss diskussioner om den saken började jag skvallerträna henne på dem istället. 
 
Ikväll var vi på väg hem när det fortfarande var relativt ljust ute. Helt plötsligt blir Thyme väldigt intresserad av något i en syrénbuske. Två sekunder hinner hon dra ivrigt ditåt, sen kommer hon helt plötsligt på sig, gör en helomvändning och tittar hoppfullt upp på mig. Då ser jag igelkotten som betar inne i busken. Jag tror att Thyme börjar koppla det där med skvallerträning!