matilada

2016-09-26
20:47:14

Kvällsapportering

Idag var jag och de gula nere hundbadet och tränade apportering. Eller, Thyme fick träna apportering, Toby fick träna lite enklare saker och platsliggning, Ben apporterade det han ville och agerade störning och Sonar var mest bara söt och poserade samt tiggde godis. Det var bara andra gången Thyme körde apportering i vatten och det gick sisådär.  Hon var supertaggad och tyckte det var jätteroligt, så när störning i form av Ben och Toby kom för nära fnattade hon iväg lite väl mycket när jag inte hann med att fiska in linan. Däremellan var hon däremot väldigt duktig och gjorde några riktigt snygga apporteringar.
 
Vi tränade även på linjetag och de funkade ganska bra tills jag introducerade buffelskinnet som en andra apport. Då glömde fröken allt och hade bara ögon för skinnet, så där har vi en del att jobba på... Överlag tycker jag dock ändå att det gick ganska bra och Thyme tyckte det var jätteroligt! Hoppas på att hinna med några fler träningar i vatten innan det blir för kallt.
 
 
 
2016-09-25
21:08:36

England del 3: London

På söndagen åkte jag, C och G till London med målet att besöka the Natural History Museum: ett av mina absoluta favoritställen i London. Vi tog bilen upp och parkerade vid köpcentrumet Westfield för att promenera genom London till museet. På vägen stannade vi vid ett trevligt litet café i Holland Park och intog helt civiliserat en kopp te och en bakelse som förmiddagsfika, så att vi skulle stå oss fram till lunch.
 
Väl framme vid muséet swishade vi, tack vare G och Cs membership cards, förbi köerna till väskgenomsökningen och kunde få våra väskor genomsökta på en gång. Tror aldrig G varit så exalterad över något tidigare! Vi hann med en ganska intressant, om än något dåligt organiserad, utställning om ögon och synen innan lunch. Föga överraskande var G klar med utställningen långt innan jag och C var färdiga, så han fick vänta lite, men jag tror inte han misstyckte. Efter lunch gick vi ut till fjärilshuset, som är uppställt varje sommar. Där tillbringade vi sedan en bra stund med att fota diverse fjärilar och undvika övriga besökare. Jag är inte så bra på att fota fjärilar och dylikt, har tränat alldeles för lite, men några av bilderna från dagen kan ses nedan. När vi kom ut från tältet var det dags att röra sig tillbaka mot Westfield. Vi hann med en runda bland alla affärer (tebutikerna i synnerhet!) innan det var dags att röra sig hem till S, A och alla hundar. Jag tycker fortfarande att det är fascinernade att åka bil i London och se Themsen och alla skyltar mot sevärdheter jag vill besöka: Richmond Park, Syon Abbey och Hampstead Heath. För att inte tala om Windsor Castle och Hampton Court Palace, lite längre från London! 
 
 
2016-09-18
20:43:14

Grattis Ben!

Idag fyller världens bästa Ben hela 8 år! Vi har firat genom att gå på utflykt i Nåsten med fika tillsammans med mamma och barnen. Alla hundar tyckte det var jätteroligt och for som galningar, även Ben och Sonar var ovanligt ystra! Hundarna fick fika tugg som de fått av Luna igår medan vi människor fick te och bulle och vi alla hade en väldigt mysig paus mitt ute i skogen. På eftermiddagen fick Ben sin födelsdagspresent: en grymtande gris. Han har haft några stycken genom åren, men eftersom herrn är ganska destruktiv går de alltid sönder ganska snabbt. Den här håller dock än, så jag hoppas att den får leva ett litet tag till.
 
Vad som inte hållit däremot är Thymes anka och and. Hon älskar båda två och gillar att bära på dem, men deras hållbarhet prövades ganska snabbt efter att hon fått dem och idag var vi tvungna att ha fågelsjukstuga och sy ihop lite sömmar och stoppa tillbaka fluff som ryckts ut. Jag inbillar mig att om jag syr ihop dem några gånger kommer de till slut att få vara ifred och mest bäras runt på, men det är nog egentligen lite väl optimistiskt ;) 
 
Igår hade Ben och Thyme gemensam födelsedagsfest på Ultuna med Luna och Linux. Sonar och Toby var förstås också där. Hundarna fick tårta i form av blodpudding, skinkost och levergodis och vi tvåbenta fikade på det något mer civiliserade vaniljbullar och te/kaffe. Något röjigt var det eftersom vi inte har bott där på några veckor och träffar Linux och Luna ganska sporadiskt för tillfället, så alla hundar var lite uppspelta och glada. Mina lugnade dock ner sig ganska snabbt, tror de tyckte det var skönt att komma hem! Jag också. Jag längtar tills vi får flytta hem igen! Onkeln och Nisen fick leksaker och grisöron i present av L-hundarna och de var mycket nöjda med det. Leksakerna har lekts med friskt idag och grisöronen sparar vi till veckan.
 
Imorgon är det tillbaka til praktiken igen, men nu är det över en tredjedel som är gjord i alla fall... Nedan lite bilder från dagens utflykt.