matilada

2011-04-28
16:44:26

Påsk och långledigt

Vi är mitt uppe i två långhelger på raken, med påskhelgen och Bröllopshelgen som ger oss fyra dagars ledigt varje helg. De smarta människorna jobbar inte de ynka tre dagarna mellan helgerna, eller så "jobbar de hemifrån". Påskhelgen var en enda parad med godis och choklad och jag lyckades pricka in och få ett påskägg varje dag fyra dagar i rad. Inte illa det inte. Dock är jag ingen storätare av choklad, så det lär ta ett tag att få slut på allt. På skärtorsdagen bjöd Rhiannon ut mig och J (och även C fick vara med på ett hörn) på middag på Prezzo i Alton som tack för att vi klippt hennes hundars klor. Mycket god middag och trevligt sällskap och när hon åkt hem igen på kvällen visade det sig att jag och J fått varsitt påskägg, något som alla utom jag tycktes ha vetat om redan inna hon for.

Påskägg nummer två uppenbarade sig på fredagen och levererades av Jan och Gib. Det var en fruktansvärt varm dag och chokladen hade smält lite på bilresan och på grund av vissa platssvårigheter i kylen (som är fylld till bristningsgränsen och rymmer vissa saker som inte gick in i någon av frysarna efter C's senaste shoppingtur) åkte den raka vägen ut till grooming, som trots extrem hetta utomhus alltid tycks vara kallt. Där står chokladen än idag och är alldeles lagom kyld när man går förbi och blir sugen på godis. Kan man ha det bättre? 

Ägg nummer tre anlände med posten på lördagen. Det var från mor och far och innehöll svenskt lösgodis och fyra djur. Trots att det till viss mån går att få tag på svenskt godis a la Karamellkungen i England är det inte riktigt samma sak som det svenska originalet. Dessutom har de inte alla sorter här och saltlakrits är något som väldigt sällan går att finna. Kort sagt var det ett mycket trevligt paket som kom och J fick sin första (och antagligen sista) upplevelse med saltlakrits. Hon var inte imponerad, men så gillar hon inte lakrits överhuvudtaget, så det var inte så konstigt.

På påskdagen runt frukostbordet mumlade C helt plötsligt något om att hon var tvungen att göra något och hastade sedan iväg från bordet. Några minuter senare anlände hon med ägg nummer fyra: en låda med Thornton's chokladbitar. Mums! Förövrigt samma sort som jag fått av henne när jag klarade uppkörningen och som jag åt sista biten av helgen innan påsk. Snygg timing där! Godisskåpet i köket var vid det här laget överfullt och kylen var inte att tänka på, så min chokladask fick slå sällskap med mitt chokladägg ute i grooming. Dubbelmums!

I övrigt var påskhelgen väldigt skön, med sovmorgon till sju varje morgon och skinande sol från en klarblå himmel varje dag. Vi har lyckats gå ut med nästan alla hundar varje dag den senaste veckan och det känns som en ganska bra bedrift. Thamesis fick sina valpar på påskaftons morgon, så nu har vi 8 valpar i huset som hjälper till med att hålla allt igång och vid liv och förhindrar att det någonsin är tyst. Ingen skymt av Sonars valpar än, men en trip till veterinären idag bekräftade att det i alla fall finns valpar därinne, så det är bara att vänta och se. Vi kommer sakna henne enormt häruppe på övervåningen när valparna väl kommer.

Imorgon är det dags för det Kungliga Bröllopet och det ska bli ganska skönt när det är över. Lite underhållande är det dock och något ska jag kanske försöka mig på att kolla på det, vid tillfälle. Bentworth har ett street party dagen till ära och folk är välkomna att klä ut sig och den med den mest patriotiska utklädnaden vinner ett pris. Sånt händer inte riktigt i Sverige va? Det är nästan så man är sugen på att ta med sig några hundar och gå dit en sväng bara för att kika på vad det är för något.