matilada

2011-08-29
17:13:44

Ta bussen!

Månadens underhållning i form av The Villager damp häromdagen ner brevlådan. Ett litet häfte med nyheter och texter från de fyra byarna runt här som på något vis sammanfattar det där med små engelska byar väldigt bra. En bonde beskriver i detalj sin jakt på det rätta insektsmedlet, byns skvallertant upplyser oss om alla möjliga och omöjliga saker vi egentligen inte behövde veta, den lokala prästen uppmanar oss alla att gå på olika gudstjänster, pensionärsklubben berättar om sin senaste utflykt, blomster- och trädgårdsföreningen rapporterar om senaste mötet... En del artiklar är så löjliga att de nästan är skrattretande medan andra kan vara nästan intressanta.

Mitt bland alla varningar för tjuvar på sommaren, resultatet från säsongens sista bouleturnering och klagomål på hundskit som, ve och fasa, skolbarnen kan trampa i, hittar jag helt plötsligt en liten ödesdiger artikel som med sina få rader gör allas vår framtid bra mycket knepigare. Busslinjen från Alton till Basingstoke via alla småbyar ska upphöra! Istället för att slingra sig genom alla byar på vägen ska bussen nu istället bara köra stora vägen rakt fram utan några avkrokar. Men vi behöver inte oroa oss, för de ska sätta in en ny linje som går två gånger om dagen, tre dagar i veckan, till Alton. Hur har de tänkt då?

1) Man kan ta bussen in till Alton, men hur kommer man då sedan hem igen utan att behöva vänta två dagar på nästa buss?
2) Ingen vettig människa kan shoppa normalt i Alton, för där finns inga affärer. Jag är verkligen inte den som lever för att shoppa, jag tycker tvärtom att det är riktigt tråkigt och masar mig bara in till stadens gator och torg när jag verkligen behöver det, men till och med jag inser att det inte går att få tag på det man behöver i Alton. En mysig liten stad som är perfekt att socialisera valpar i, men definitivt ingenstans man åker för att shoppa.

Det stod att de hade försökt föreslå en busshålplats där vägen till våra lilla by möter stora vägen, men det verkar egentligen inte som om någon bryr sig om bussförbindelser med storstan här. Skvallertanten och byns mest engagerade kvinna kom förbi tidigare idag med en namninsamling för att hon tyckte bredbandet var så långsamt här (själv tycker jag det funkar alldeles utmärkt!) och G tog lite försynt upp bussförändringarna. Hon påstod då att det var för dyrt med bussen och att det behövde sparas pengar. Dessutom var det ju ändå aldrig någon som åkte in till Basingstoke utan alla ville ju bara åka till Alton. Men, vi har sådan tur att bussen kommer gå på tisdagar då det är marknadsdag i Alton! Yes, jag känner att det här bara blir bättre och bättre.