matilada

2011-07-30
23:25:33

KCGCDS test

Så var det då slutligen dags för KCGCDS test. Lily och Ben guld och Toby, Hurricane, Tornado och Typhoon silver. Ben gjorde ett riktigt bra första intryck genom att dyka upp täckt i lera (någon hade visst envisats med att promenera till Wield med honom, Sonar och Lily; vet inte vem det kan ha varit *vissel vissel*) och sedan kasta sig mot Rosie för att hälsa och samtidigt slita sönder sitt läderhalsband. Tio poäng till Ben Ben! En handduk fick torka bort så mycket lera det gick och av G fick vi låna ett halvstryp, så allt ordnade sig ganska bra ändå trots allt. Sedan var Ben den duktigaste pojken i världen. Har aldrig sett honom så bra och han gjorde allt perfekt och med en otrolig entusiasm som jag aldrig riktigt sett på träning. Han gled genom alla guldövningar som en stjärna!

Toby å sin sida var mer distraherad än vanligt och flängde runt som ett höstlöv i änden av kopplet, lyckligt ovetande om alla instruktioner matte försökte ge honom. Efter en något skakig början där han absolut inte ville gå fint i kopplet och jag fick en tillsägelse att han drog (nähä?! Det hade jag inte märkt!) lugnade han ner sig något och platsliggningen klarade han ganska bra; jag tror det hjälpte att C stod i närheten och höll koll på bc-valparna som gjorde samma sak. Inkallningen gick över förväntan och jag vet inte om det var min rytiga påminnelse som fick honom att koncentrera sig hela vägen tillbaka till mig , men tillbaka kom han. Come away from distraction gick galant tills han såg C och Lily i närheten och bestämde sig för att dra som en dåre och säga hej till dem. Vi fick emellertid ett andra försök och då gick det mycket bättre och han följde mig ganska hyfsat. Resten var inga större problem; leka är han bra på och uppförande i bilen är lätt som en plätt i Tobys värld (fast det är nog dags att börja hårdträna på att hoppa in i bilen nu). Till min stora förvåning klarade så mitt lilla vilddjur silvernivån. Det kändes inte helt välförtjänt, men jag vet att han kan mycket bättre än han presterade idag, så på något bakvänt sätt kanske vi förtjänade det ändå. När han koncentrar sig kan han vara ruskigt duktig! Synd att det aldrig är för några längre stunder ;)

Det var trötta hundar och trötta människor som återvände hem strax efter fyra. Själv kände jag mig helt slut i huvudet efter två timmars stenhård koncentration och till och med valparna var lite slaka. Men alla klarade sina respektive nivåer och matte är speciellt stolt över sina två gula pojkar!

Värd att nämnas är också flyguppvisningen vi fick se på kvällen när vi precis höll på att avsluta middagen. Två små flygplan svävade helt plötsligt in över skogen och fältet precis här bredvid och började göra alla möjliga krusiduller och dykningar och mönster  i luften. Vi var tvungna att lämna middagsbordet en stund och gå ut och kolla på dem och med solnedgången i bakgrunden var det onekligen en mycket vacker flyguppvisning. De gav sig av igen så småningom lika plötsligt som de kommit och vi har fortfarande ingen aning om varför de kommit och om deras uppvisning hade något syfte eller om de bara kände för att leka lite på kvällskvisten. Coolt var det i alla fall!