matilada

2012-07-30
14:21:03

Gräsö

Vi var till Gräsö över helgen för att fira farmor och farfars födelsedagar. Syster och Christoffer åkte ut tidigare, så i fredags packade resten av familjen (3 vuxna, 2 barn och 7 hundar) in sig i bilen för färd mot sommarstugan. Undertecknad fick sitta nertryckt mellan barnstolarna i baksätet och det var en minst sagt intressant bilfärd, men ut kom vi till slut och sedan blev det bad för både människor och hundar innan vi åkte över till farmor för födelsedagsmiddag.
 
Ben simmade ganska långt ut.
 
Det är spännande med folk som badar!
 
Dagen därpå gick vi på Bakluckan på förmiddagen och gjorde roliga fynd. J och jag köpte bland annat 6 tallrikar för 20:- och 6 glas för 20:-. Det var dödligt varmt och galet mycket folk, så när man gått en runda runt alla stånd kände man sig ganska matt och trött. Jag har dock inte varit där på 4 år och det var jättekul att vara tillbaka och fynda bland allt skräp!
 
Sedan blev det hemfärd till ön för bad och hundpromenad. Dessvärre är det naturreservat nästan överallt runt där vi bor, så hundarna måste gå kopplade, men det är ganska trevligt ändå. De älskar att bada i havet! Ben simmar som en galning och man ser hur mycket han njuter. Han verkar kunna ligga och mysa i vattnet hur länge som helst. Flera gånger kom jag på honom med att stå på tomten och spana mot stigen ner till sjön, som om han funderade på om han kunde gå ner och ta ett dopp på egen hand...
 
 
Ben längtar till havet.
 
På kvällen åkte vi över till farmor och farfar för att den här gången fira farfar. Mycket folk, god mat och middag uppe på berget med utsikt över havet. Hur mysigt som helst! Efter middag och efterrätt satt vi alla runt brasan på berget och myste och blev inpyrda med rök. Trevligt värre!
 
 
Det bjöds bland annat på kantareller.
 
Bryggan
 
Till slut blev det mörkt.
 
På söndagen hann vi med att bada och hoppa lite studsmatta innan det var dags att dra sig hemåt igen. Återigen tryckte vi in 3 vuxna, 2 barn och 7 hundar i bilen och for hem. Jag satt än en gång i baksätet, men den här gången somnade vi alla tre där bak och sov nästan hela vägen hem. Extremt skönt, men mindre kul att vakna när vi är nästan hemma och upptäcka att man har ett halvt piratskepp i knät och inte kan röra sig överhuvudtaget eftersom man sitter så fastkilad. Min bak hade somnat, men det fanns ingen räddning för med all packning, piratskepp och barnstolar var det omöjligt för mig att byta position. Men så kan det vara ibland!
 
 
Något har fånget Igelkottens uppmärksamhet.
 
 
Assar poserar.
 
 
Sand- och badhunden.
 
 
Mattes tre vovvar.
 
Jag och Linne tog några sista hopp på studsmattan.