matilada

2012-06-27
21:07:33

Nöjda hundar

Idag har varit en av de bästa dagarna på mycket länge. Tog ut Toby över en timme på förmiddagen. Han var lös till att börja med och skötte sig galant. Dock kopplade jag honom för säkerhets skull när jag fick syn på ett rådjur. Först när kopplet var på blev han galen och okontaktbar, han som aldrig brukar vara så värst intresserad av vilt. Kan inte låta bli att undra om det hela inte hade gått mycket bättre om han varit lös, men det hade bara varit dumt och onödigt att chansa. Även efter att rådjuret försvunnit in i skogen vägrade unge T lugna ner sig, så det blev fortsatt koppelgående och back to basic med kontaktövningar. På ett sätt var det ganska bra, för jag har väldigt svårt att se att vi gjort några framsteg alls för tillfället, han och jag, men tack vare att jag verkligen fick backa nu tvingades jag inse att jag faktiskt ställer lite krav på honom nu för tiden och att jag inte förväntar mig vilket beteende som helst. Så något gott kom det av det hela! Måste dock fundera på hur vi ska göra med vilt i framtiden. 
 
När Toby lugnat ner sig lite släppte jag honnom igen och vips blev han sitt vanliga jag. Lyhörd och höll verkligen koll på mig hela vägen hem. Han lydde min minsta vink och var verkligen fantastisk, så det slutade med att vi gick en extra vända genom skogen hem. Väl hemma slockande han på köksgolvet och verkade fullständigt nöjd med tillvaron.
 
 
 
Medan jag och Toby var ute fick Ben sig en ordentlig genomgång med saxen av J och nu är han välfriserad och prydlig. Hans fina lejonman och vacka lockiga öron är ett minne blott ;) Efter lunch hade jag och Ben lite kvalitetstid och planterade om tomatplantor medan J tog ut Billy, Callie och Toby på promenad. Strax därefter dök min vän Susanne upp och Ben fick hemula med oss ut på en långpromenad på nära en mil. Han trivdes som fisken i vattnet som ensamhund och lunkade på i sin egen takt och nosade överallt. Lagom många pölar att bada i och lagom mycket lera att rulla i. Bens perfekta promenad!
 
Nu ligger Toby bredvid mig och sover för fullt och Ben ligger under bordet och klipper med ögonen och försöker desperat hålla sig vaken, utan någon vidare framgång. Själv ska jag titta på Morden i Midsomer för första gången på 3 år. Det ska bli väldigt mysigt!