matilada

2013-07-24
20:46:00

Smultronplock

Jag var hundmotionerare idag, så jag delade upp dem och gick med vilddjuren (Eskie, Assar, Toby och Callie) först. Vi gick en jättefin runda och hann med både grusväg, skogsväg, fält, skog och hygge. Bad i en å halvvägs runt och sedan smög vi genom en kohage på väg hem. En ganska rask promenad som vildingarna nog uppskattade. Toby gick lös med en 15 meters lina efter sig och han skötte sig mycket bra. Ska köra med lina nu på honom, så får vi se om det kanske lossnar...
 
Blåsten hade avtagit något idag, vilket gjorde att det nästan avr läge att ta av sig tjocktröjan till promenad nummer två. Billy, Ben och Sonar är en jättemysig promenad och det är lite synd att det så sällan händer. De är alla tre så lätta att ha med sig och håller koll själva, så det behövs mycket sällan några kommandon med dem, vilket gör att deras promenad bli mycket tyst och fridfull. De uppskattar också tystanden och slipper för en gångs skulle bekymra sig över alla mina instruktioner till Toby och Callie. Tyvärr blir de alla tre något dämpade när jag måste höja rösten åt Toby och det märks hur de uppskattar när jag nästan viiskar fram kommandon åt dem när vi är ute utan småbarnen ;)
 
Idag tog jag med dem på smultronplock i skogen. De fick hemula runt bäst de ville medan matten plockade smultron och blev uppäten av myggen. Dessvärre förstod alla hundarna snabbt vad det var jag gjorde och efter det fick jag slåss med dem alla tre om de smultron som fanns. När vi tröttnat på myggbett gick vi och badade i havet. Fyrbeningarna i alla fall, någon måste ju ta på sig ansvaret att vkta på stranden, så det fick bli jag.