matilada

2013-06-28
21:40:14

Skansen

Idag gjorde vi ett byte så att mamma fick vara hundvakt åt gulingarna medan jag och Jenny tog med oss barnen på äventyr till Stockholm och Skansen. Vi sov alla hos Jenny inne i stan i natt och tog tåget mot huvudstaden efter frukost imorse. Det var första gången barnen åkte tåg och framförallt Theo var väldigt exalterad. Väl framme i Stockholm hade vi egentligen tänkt åka spårvagn till Skansen, men på något sätt blev det så att vi gick ut till Djurgården istället. Vi köpte glass på vägen som räckte nästan hela vägen till Skansen, vilket säkert var en bidragande faktor till att det gick så problemfritt att promenera så långt ;)
 
Skansen med en 4-och 6-åring gick i racerfart; inga skyltar behövde läsas och vi hann knappt anlända till en grej förrän de redan pratade om vad vi skulle se därefter. Många av djuren hade ungar och en del fick vi se, andra inte. På Skansenakvariet klappade vi en orm och barnen hade pratat om att klappa spindel också, men när vi väl stod där framför en var det ingen som riktigt vågade ;) Framförallt inte jag! Men jag hade å andra sidan aldrig tänkt klappa en. En härlig dag med perfekt väder och i alla fall jag var helt slut på tåget hem senare. Theo däremot, som sprungit mest av alla, verkade ha massor av energi kvar... Fast till och med han somnade på bussen ut till Hotellet, så han kanske var lite trött ändå!
 
Förväntansfulla systrar på tåget.
 
Förväntansfull bror...
 
Lemurer såg vi förstås!
 
Världens mysigaste: klappa getter
 
Och ponnyridning på slutet.Vet inte om han inte vill att ansiktet ska synas eller om han försökte sig på en kunglig vinkning?