matilada

2014-07-30
21:12:34

Kennelträff och födelsedagsfirande

I helgen som var återvände jag och de gula (den här gången i bil med fungerande AC) till Värmland för en liten kennelträff. Redan förra sommaren försökte vi få ihop en träff med alla Mastamarinerhundar i Sverige, men andra saker dök upp och alla var ganska upptagna, så det blev inget. Men i år lyckades vi! Anna (och Erik) var snäll nog att leka värdinna.
 
Alla kund einte komma den här gången heller och därmed saknades det 4 hundar och deras tvåbenta, men 9 svenska Mastamariners kom och med Tintin blev det totalt 10 hundar som under helögen samsades fint om allt. Det var jätteroligt att få ihop alla hundar på samma ställe och under ett par dagar hade vi det väldigt trevligt med promenader, bad, kortspel och annat mys. Hundarna var ganska trötta när vi for hem på söndagen och till och med Toby reste bra bak i bilen utan att spy. Han tittade upp ibland, men verkade annars ganska avslappnad. Dagen efter vi kom hem firade fafar sin födelsedag ute på Gräsö med middag uppe på berget och hundarna fick flera timmar med mycket bad, grävande och runtsnokande medan vi människor åt middag. Sedan avr alla väldigt nöjda och glada!
 
Efter helgens alla bad och extrema värme hittade jag en liten hotspot på Sonars kind. En närmare undersökning avslöjade flera små hotspots ner längs hennes hals och under hakan, så nu är tant noggrant renklippt i halva ansiktet och på halsen. Eftersom det är så fruktansvärt varmt ute får hon heller inte gå promenader, eftersom det är för varmt för att gå utan bad. Men det ser redan mycket bättre ut, så snart hoppas jag att de är helt borta så att Sonar kan bada soch promenera som vanligt.
 
Jag fick bara en bild på hela gänget, sekunden efter flög alla åt olika håll, men jag vet att det togs vettiga bilder dem innan.
 
Och så några från Gräsö. Trots att det ser så höstigt ut på bilderna var det väldigt varmt.