matilada

2014-09-25
20:30:02

Veterinärbesök

Så har vi då varit på Ultuna, jag och Ben. Han fick följa med in till stan i morse: jag hade hål mellan föreläsningarna så vi hann gå en sväng då och sedan slutade jag vid tolv. Tid hos veterinär vid ett, så vi hann gå en liten sväng då med. Benjamin gillar inte veterinären och det var stora ögon och en del nervöst flåsande, men vi behövde inte sitta och vänta länge som tur var. En sköterska vägde och tog tempen på honom och sedan fick vi vänta en liten stund och så kom vetten och klämde igenom honom. Han fick trava i korridoren och sedan klämde hon lite till.
 
Han visar ju aldrig någonting, Ben, och inte heller idag, direkt. Han var något ovillig att böja armbågarna, men visade inga andra tecken på smärta. Vi har misstänkt armbågarna här hemma och tid för röntgen bokades in samtidigt som veterinärbesöket, så det blev remiss att röntga både armbågar och höfter (eftersom de aldrig röntgats). Vi fick vänta i lugnet i undersökningsrummet ca 10 min innan det var dags för lugnande spruta inför röntgen. Vi promenerade bort dit och slog oss ner och sedan dröjde det inte länge innan Herr Benjamin däckade på golvet ;)
 
Vi fick bära in honom och jag fick hjälpa till att hålla i när bilderna togs. Skitspännande! Passade på att fråga ut hon som tog dem och hon var jättetrevlig och förklarade allt mycket väl och varför de gjorde si och så. Efteråt fick han uppvakningsspruta och vi slog oss ner utanför röntgen igen för att vänta på veterinären. Jag var vid det laget astrött och vi fick vänta över en timme, så vid flera tillfällen sov både jag och Ben där på golvet, lutade mot soffan. Var alldeles för trött för att orka bry mig om hur det såg ut :o
 
Efter lång väntan kom till slut veterinären och jag var nåorlunda pigg. Benjamin har pålagringar på armbågarna samt lite pålagringar på höfterna också, men höfterna var inte så farligt. Det är höger fram han varit halt på, men vänster armbåge var värre än höger. Där var det en liten benbit som var avbruten, troligvis hade den brutits av när han var liten någon gång. Antagligen har han väl avlastat vänster och därmed överbelastat höger. Lille Ben Ben :(
 
Nu ska han äta högsta dos smärtstillande ett par veckor och gå koppelpromenader och sedan ska jag försöka trappa ner dosen. Vi har också en tid hos sjukgymnast inbokad. Efteråt fick vi sitta i evigheter och vänta på att försäkringsbolaget skulle höra av sig angående direktreglering, så vi kom inte iväg hemåt förrän närmare halv 6. Ben är trött, stackarn, och det är jag med, så det blir tidig kväll ikväll.
 
Toby verkar i alla fall må bättre. Hans hotspot är mycket torrare idag och han har lärt sig att gå med tratten och slipper sitta som en staty när han får på sig den. Alltid något!