matilada

2015-06-28
21:26:44

Fästingtävling

Midsommarhelgen var en väldigt upptagen helg som för undertecknads del tillbringades ute på Gräsö med släkten. Det var rackarns kallt, men väldigt trevligt och jag hade tänkt ägna ett eget inlägg åt bara det. Dessvärre åkte jag på världens förkylning direkt efter och har såsat runt hela veckan utan någon ork till något. De senaste dagarna har det blivit bättre, men nu känns det lite som att midsommarbåten har seglat, så jag får se hur det blir.
 
Den här helgen har det blivit sommar och det är jätteskönt ute. Det har varit 40-årskalas här på hotellet med ett sällskap från huvudstaden, så vi har städat som galningar hela helgen. Stugan är egentligen långtidsuthyrd, men de fick evakuera den här helgen till förmån för 40-årsfirarna. Detta innebar städning efter att de flyttat ut igår, in med nya gästerna och sedan städning av alla hotellrum plus stugan idag, redo för långtidshyrarna att återvända nu på kvällen. Pust är allt jag har att säga!
 
Igår hade vi en liten tävling jag och mamma: den som gissar närmast på antal fästingar plockade från hundarna efter promenaden vinner. I och med all städning igår blev det en sen promenad som vi inte var tillbaka från förrän vid tre. Tävlingen skulle pågå fram till kvällen, men fick sluta lite tidigare då vi tog en ny promenad vid 19-20-tiden. Mamma gissade på 17 fästingar och jag på 30. Ingen av oss var direkt nära. Jag plockade 20 stycken från mina 3 direkt efter promenaden och några timmar senare körde jag en ny session. Utan ansträngning hamnade slutsumman till sist på 48 fästingar! 5 hundar, men den stora majoriteten var på mina gulingar. Tror Eskie och Assar hade en handfull fästingar tillsammans, om ens det. Sonar ledde ligan med runt 20 stycken. Helt sjukt vad mycket fästingar det finns! Wäk, ganska otrevligt att hitta så många. Fästingmedlet verkar dock, peppar peppar, fungera otroligt bra. Vi har fortfarande inte tagit någon som bitit sig fast och fått suga sig stor.