matilada

2015-11-22
22:04:00

London del 1

Jag var ju som sagt till London i helgen. Allt började i somras någon gång när min vän Sanne berättade att hon och ett par kompisar skulle åka på Doctor Who Festival till London i november. På något sätt blev det så att jag också halkade med på det och nu var det så äntligen dags. 
 
Planet gick vid åtta på fredagsmorgonen, så jag lämnade av hundarna hos mamma redan på torsdagkvällen. Trots lite försening på grund av väntetid innan vi fick landa på Heathrow kom vi ändå till vårt boende i Greenwich runt lunchtid på fredagen. Det var lite tidigt för incheckning, men den jättegulliga receptionisten sa att vi kunde få ställa av väskorna på hotellet och om vi återvände ett par timmar senare skulle rummen vara färdiga. Hon skulle dessutom fixa så att vi kunde få två rum med en dörr emellan, så att vi slapp springa genom korridoren!
 
Enligt den lösa planen vi gjort innan resan skulle vi resten av eftermiddagen roa oss i Camden och på Hampstead Heath, men innan vi var installerade och färdiga med allt var det inte långt kvar tills det skulle börja mörkna, så planen ändrades. Istället blev det kravlöst turistande. Vi var till Tower of London och fotade, såg Tower Bridge och drog sedan vidare mot Westminster, kikade på Big Ben och sedan 10 Downing Street. Där någonstans började det bli mörkt och middagsdags och efter alldeles för långt letande efter en vettig och hyfsat odyr pub hamnade vi till slut på ett café vid Trafalgar Square ;) Helt ok det med, vid det laget var alla så hungriga att jag tror vad som helst dög. Med en lång dag bakom oss och lite restid till Greenwich rörde vi oss sedan tillbaka till hotellet för att ladda upp inför morgondagen och Doctor Who!