matilada

2015-10-28
20:45:27

Röntgen och annat

Vi började ny kurs i måndags och de första två veckorna verkar fokus ligga nästan enbart på bilddiagnostik. Vi har haft väldigt intressanta och lärorika föreläsningar om ämnet och idag har jag pysslat med en hemtenta om mestadels röntgen. Jätteintressant!
 
Igår hade vi information om VFUn senare i år. 10 veckor innan sommaren ska vi ut på praktik på antingen en smådjursklinik eller häst. 10 veckor efter sommaren ska vi praktisera på det andra. Nu under oktober/november ska vi önska var vi vill vara någonstans i Sverige och innan jul ska alla platser vara färdiga, så vi har gott om tid att leta boende och ha oss... Känns lite jobbigt att jag kan hamna långt från Uppsala; förutom Stockholm finns inte så många praktikplatser hör omkring och det lär vara rätt hård konkuranns om de som finns, så jag räknar nästan med att behöva flytta på mig ett tag. Känns sådär jobbigt med att försöka lösa det med hundarna och hundvakt i en ny stad, men det går säkert bra det med. Är ju ett tag kvar!
 
I övrigt är den här veckan ganska lugn för mig. I måndags och tisdags var jag inne i stan och hade föreläsningar, men hundarna fick efter helgen stanna kvar ute på hotellet, för mamma och barnen har höstlov. Igår åkte jag ut hit igen och har varit schemafri idag. Imorgon ska jag in på en gruppdiskussion, men på fredag har jag inget, så det blir ganska mycket tid ute vid kusten, vilket jag tycker är trevligt!
 
Froggarna mår sådär: Ben var ahlt både i bak och i fram idag, men han är fortfarande pigg och hänger gärna med på promenad, så jag försöker att inte oroa mig alltför mycket. Det är ju bra att han rör på sig, men jag har försökt ta det lite lugnare idag. Sedan vet jag inte hur himla nyttigt det är att han simmar i havet, men det gör honom väldigt glad, så han får fortsätta med det ett tag till... Sonar är lite halt hon också, men inte mer än vanligt och hon känns ändå relativt mjuk i sina artrostr, så inte heller där försöker jag oroa mig så mycket, även fast det är vidirigt att se dem nästan konstant orena. Men så länge de båda verkar pigga och vill följa med på promenader får de göra det, tänker jag. När det blir kallare får jag kanske tänka om, men än så längre fungerar det bra, så jag försöker att inte oroa mig så mycket inför framtiden. En dag i taget!