matilada

2016-04-10
20:45:20

Jukkasjärvi del 4

På eftermiddagen efter hundspannsturen gick vi på utflykt till kyrkan i Jukkasjärvi. Kyrkan var liten och mysig och tydligen har lite av Bror Hjorths konst lyckats sprida sig dit. Målningen var inte fullt så bisarr som mycket annat av honnom är, men det syntes ändå väl vem som målat den... Ute var det annars strålande fint väder (vi hade tur med vädret hela vistelsen och det var sol  och fint hela tiden), vi hade med korv att grilla och hade en allmänt trevlig och avslappnande eftermiddag nere vid älven.
 
Hembygdsgården.
 
Kyrkan i bakgrunden.
 
Kyrkan med kyrktornet framför.
 
Vid kyrkan fanns också renar som man fick socialisera med, så det gjorde vi förstås. Det fanns påsar med renlav att mata dem med och de var som galna i det, trots att de måste ha ätit ungefär hundra påsar redan. Jag tror att det var min första närkontakt med ren och de var hur söta som helst. Speciellt deras lurviga näsor! 
 
 
Efteråt promenerade vi tillbaka hem längs med älven och på kvällen åkte vi in till Kiruna för att äta pizza. Jag åt en väldigt god pizza med den intressanta kombinationen ren, äpple och blåbär på. Av någon underlig anledning tog jag dock inte med mig kameran in till Kiruna, något som jag ångrade grovt när jag såg hur nära gruvan vi åkte. Som nödlösning fotade jag den istället på väg till flygplatsen dagen därpå, men från mycket längre håll och det blev inte alls samma sak, tyvärr :/ Får satsa på gruvan nästa gång tillsammans med norrskenet!
 
Promenad på älven.
 
Isvak.
 
Coop i Jukkasjärvi har rätt tänk!
 
Renar i vägkanten.
 
Hundspannsöverfart.
 
Gruvan i fjärran.
 
Kiruna flygplats var väldigt behändig i storleken.
 
Långt, långt bort kan gruvan skymtas.
 
Tack Jenny och Gunnar för en otroligt trevlig vistelse!!
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: