matilada

2016-12-20
20:41:53

Dystert

Jag känner mig galet stressad över ungefär allt just nu och vissa stunder är det på den där smått på gränsen ohanterliga nivån där jag inte vet vad som är rimligt att stressa över och vad som inte är det. Måste försöka komma ihåg att andas, men det är svårt när det känns som om det är så himla mycket. Och samtidigt känns det allt som oftast som om jag mest latar mig och inte gör tillräckligt. Ajdå, satt på pränt sådär såg det himla bekant ut. Någonstans måste jag hitta lite ro.
 
Jag har gått på jullov nu. Eller, jullov är det väl inte helt rätt: vi har en ganska stor uppgift att skriva till rehabkursen. Det går inte bra för mig med den för tillfället. Jag trodde att jag förstod uppgiften och hade koll på vad jag skulle göra, men ju mer jag försöker, desto mer intrasslad känner jag mig och jag har knappt producerat någonting. Jag tror egentligen att jag gör det mer komplicerat än vad det behöver vara och i verkligheten är det nog inte varken stort eller svårt, men jag har fastnat i fel hjulspår och har svårt att ta mig ur. 
 
Vädret är bajstråkigt för tillfället och snön vi hade för några dagar sedan har smält till farligt hal is. Det var vedervärdigt att promenera med hundarna idag och de har därför inte fått så mycket utevistelse. Thyme fick apportera lite dummies inomhus nu på kvällen och oj vad glad hon blev över det! Hon sprang som en toka och svansen gick i ett. Vi började träna in att hon ska hålla apporten lite längre, även fast jag är där och petar och inte släppa den förrän jag säger till. Det var lite knepigt för en överspeedad räserråtta, men vi ska nog komma dit också så småningom. Toby håller på att lära sig kramas med huvudet på min axel: han är väldigt entusiastisk, men jag vet inte hur mycket han förstår. Sonar leker jag mest med och äter godis, men hon fick pröva apportera ett gammalt leksaksskinn nu på kvällen. Hon har ju aldrig burit saker i hela sitt liv, men på senare tid har hon börjat lite och eftersom hon egentligen älskar att träna ska vi börja lära henne apportera lite på ålderns höst, Benjamin är lika övertaggad som Thyme på träning och kör igenom alla sina trick i hundra knyck. Jag vill lära honom att kramas också, men det är mindre roligt med en vilt slickande Ben i örat, så jag måste nog klura lite hur jag ska gå till väga. Thyme gör för övrigt precis samma sak när jag försöker lära henne att kramas. Med den lilla skillanden att hon kör exakt samma slickritual varje gång... Som om hon tror att det är den jag är ute efter. Kanske har jag råkat belöna lite fel där...
 
Igår sken solen, så då var  jag och E ut med hundarna och lekte. Älskar när solen skiner, det gör allt så mycket lättare! Hundarna gillar det nog också, om inte annat för att de då får posera och äta godis mycket mer än vanligt ;)