matilada

2016-06-26
22:02:29

Midsommar

På midsommarafton åkte vi ut till Gräsö. De stora hundarna fick sedan vara hemma på Kullbådan medan valparna fick följa med på lunch till Mårtensboda. Medan människor avnjöt god lunch utomhus härjade valparna fritt i några timmar innan båda däckade under bordet lagom tills vi skulle åka tillbaka till Kullbådan. På kvällen åkte vi till Farsholmen för middag med samma gäng som vid lunchen plus några till. Hundarna fick gå som de ville där och var superlyckliga. Ben är verkligen i sitt esse vid middagar på berget: han går och badar precis när han känner för det, kommer och säger hej ibland och lägger sig och vilar vid bordet när han blir trött. I år hade han en del sällskap av Thyme, även om hon också var ganska upptagn av att leka med Basil eller titta vad barnen gjorde. Framåt midnatt hängde alla hundar med på femkamp. De hjälpte inte till så mycket, men vissa av dem var ganska bra på att vara i vägen... ;) 
 
På midsommardagen tog till och med Thyme sovmorgon och vi steg inte upp förrän halv 9. Det visade sig vara en extremt varm och skön dag och efter en kort hundpromenad i värmen hängde jag, mamma, barnen och hundarna nere på bryggan hela dagen. Det var obeskrivligt skönt att bara vara i solen och vara VARM på riktigt. Genomvarm och inte minsta gnutta kyla. Otroligt skönt! Hundarna var nöjda med att bada som de ville och i de yngres fall: leka. På kvällen blev det middag på bryggan i solen och det var allmänt väldigt härligt.
 
Idag åkte vi och resten av Gräsö hemåt. Färjekön sträckte sig bort till Svartbäck och det tog nästan en timme innan vi fick åka på färjan. Hundarna har legat helt utslagna sedan vi kom hem, med ett litet avbrott för middag. Till och med Thyme sover som en klubbad och har inte krävt någon som helst uppmärksamhet, något hon annars gör varje kväll ;) Så jag fick dricka mitt te i lugn och ro! Teet därute smakar ingenting, trots att vi experimenterat en hel massa med det under helgen. Det var väldigt gott att få dricka lite riktigt te efter några dagar med vad som mest smakar som varmvatten.