matilada

2016-05-26
20:37:11

Inbrott eller nåt

Vi har visst haft inbrott i natt. Jätteroligt att gå ut klockan 3 på natten (diarrérunda, vad annars? Redan där var jag måttligt road att bli väckt) och först upptäcka att dörren till klädkammaren står vidöppen och därefter inse att ytterdörren står på glänt. Där någonstans anade jag att det nog kanske inte var E som hade råkat glömma att stänga efter sig... När jag ska ta på mig min vinterjacka hänger den inte där den ska utan jag får istället ta min tunna programjacka med trasig dragkedja. Jättevarmt och skönt i regn och blåst klockan tre på morgonen!
 
Hundarna bajsade och klara var jag tvungen att ta en runda i huset och leta igenom alla skrymslen så att det inte satt en liten tjuv någonstans. Det gjorde det naturligtvis inte och efter en del snurrande kunde jag somna om, med den lilla tanken att jag skulle fråga E på morgonen om hon kanske hade någon förklaring till de öppna dörrarna och min jacka. Min trötta, luddiga hjärna tänkte att hon kanske varit tvungen att springa ut med Linux och inte hunnit stänga dörren efter sig... 
 
När jag sedan kom tillbaka från morgonpromenaden några timmar senare undrade E om jag hade flyttat på hennes ryggsäck. Den var ju förstås stulen, tillsammans med ett par skor, en del sprit, nåt paket kaffe och ett par förpackningar krossade tomater. Och så min jacka. Efterhand visade det sig att vi inte var de enda drabbade och många fler här har sett lite mystiska saker i natt och några till har haft inbrott samt några som hört folk utanför sig. Grannarna några dörrar upp fick hela sin lägenhet upp och nedvänd och en hel massa saker stulna. Ingen av våra hundar vaknade så att vi väcktes, men jag undrar om någon ändå inte morrade och skrämde iväg dem, eftersom inte så mycket blev taget hemma hos oss? 
 
E är hundra på att hon låste dörren igår kväll, det syns inga märken på den och polisen tror inte den har blivit uppbruten. Susbo hävdar att det är vårt fel och att vi inte låst dörren, men det säger de tydligen till alla som haft inbrott hos sig, även korridorerna som alltid är låsta. Polisen tar det i alla fall på allvar och vi ska ringa 112 nu så fort vi ser något eller någon konstig på området. Det lär väl vara ganska hopplöst att få tag på den skyldige, men nån liten tumme håller jag ändå.
 
Det är bara så himla ful stil! Så stört. Att helt ogenerat bara gå in och ta vad man vill ha. Så satans fult. Jag är faktiskt arg. Det är inte ok. 
 
Valpen åt människobajs på vår regniga och kalla kvällspromenad. Hur jag vet att det var människobajs? Det låg en prydlig trave papper bredvid. Jag vill mest kräkas. Så. Himla. Äckligt. De som inte plockar upp efter sig borde brinna i samma helvete som de som härjade här i natt. Ungefär så.
 
Jag. Orkar. Inte.