matilada

2014-10-29
18:34:09

Fördelar och nackdelar

Nackdelen med att gå en utbildning som precis har flyttat hit är att ingen vet någonting. Allt är nytt för alla, både föreläsare, instituitioner och studenter och ibland känns det lite som om alla bara famlar i mörkret. Det var länge något oklart vad som skulle komma på tentan nästa vecka och det var ett tag väldigt olika bud och instruktioner. Nu är det i alla fall klart vad som ska ingå, (bara boken, inga föreläsningar) och den lösningen är den bästa inför just tentan, men boken är ju långt ifrån komplett och en del saker är väldigt detaljerade medan andra inte är det. Och eftersom nivån på föreläsningarna har varierat så mycket i nivå de också är det svårt att veta på vilken nivå man ska lägga sig. Hur mycket är relevant?
 
Resultatet av ovan är i alla fall att vi har hela boken till tentan (ssisådär 400 sidor) och idag har jag försökt nöta vävnader och annan liknande skit, vilket måste vara ett av jordens tråkigaste och mest oinspirerande ämnen. De kan tydligen delas in i hur många grupper och undergrupper som helst, allt beroende på om en cell saknas här eller om det är en annan typ av cell där (något överdrivet kanske...). Till slut står mna där med cirka trehundra miljarder små undergrupper som alla har sina specifika egenskaper. Och allt detta står beskrivet i detalj i boken. Jag tror inte ens att det är relevant för vår del. Jag tror inte vi behöver kunna allt. Jag hoppas inte det i alla fall, för jag saknar totalt motivationen att lära mig allt det och jag är nu dessutom dödligt sur och uttråkad efter att ha suttit med skiten i x antal timmar.
 
MEN, på den ljusa sidan fick vi besöka getterna för några dagar sedan. Vi fick kolla ta tempen, lyssna på hjärrta, lyssna på magarna, kolla klövarna och annat mysigt. Alla getter var jättecharmiga och jag tror varenda en i hela klassen vid något tillfälle sa att de ville ha getter ;) Jag och Johanna fick pyssla med en som hette Latte och var gudasnäll. Hon hade varit med många gånger förr och stod som ett ljus och lät sig villigt undersökas. De två som  tog hand om oss i getstallet var jättetrevliga och väldigt kunniga samt pratade gärna, så det blev en otroligt mysig eftermiddag. Vi fick hälsa på killingarna också och de visade hur man verkade getfötter. Iiih, älskar getter!
 
 
Nu te. Och choklad skulle sitta fint. Om någon har en stor chokladkaka är de varmt välkomna hem till mig!