matilada

2016-01-31
19:10:30

I Norby

Hundarna och jag bor sedan i onsdags i Norby och är hundvakt åt Assar medan mamma och pappa är i Italien och åker Marcialonga. Det föll sig så lämpligt att jag inte hade något i skolan varken i torsdags eller fredags, så nu har hundarna och jag haft 4 dagar att göra ungefär vad vi vill med. Med fem hundar har de oftast fått gå uppdelat på promenader: Ben och Sonar på pensionärspromenad och Assar och Toby på en lite längre och raskare promenad. Valpen har fått skifta mellan dem och ibland har hon hängt med på båda. Svante och Klara har följt med på lite promenader och det är väldigt trevligt sällskap :) Igår var jag även bjuden på middag uppe hos dem. Mycket trevligt!
 
Mest blir det att vi går i stadsskogen, men några gånger har vi också gått i Hågadalen. Här om dagen var jag och Svante upp på Kung Björns hög med Assar, Toby och Thyme. Hundarna är väldigt smidiga i stadsskogen med alla möten med andra hundar, trots att varken de eller jag egentligen är så vana att möta folk när vi är ute. Toby har dessutom kunnat gå lös ganska mycket och lyssnar fint! Vissa promenader när jag faktiskt tagit ut alla fem samtidigt har alla mina gått lösa tillsammans och det känns så himla roligt att se dem alla bara lulla på och lyssna på allt jag säger. När vi möter folk och hundar kallar jag bara in dem och vi går åt sidan, inga problem någonstans! En otroligt härlig känsla, speciellt att Toby har uppfört sig så himla bra.
 
Idag har jag annars varit väldigt less på allt. Valpen kissar inne här som om hon fick betalt per pöl och hon gillar inte alls att bli lämnad ensam, ens med de andra hundarna som sällskap. Assar har haft diarré och behövt gå ut titt som tätt och pensionärerna är lite haltare än de har varit tidigare. Inatt hade jag bajs i sängen, vilket i och för sig är en omväxling från kiss på strumporna där jag trampat i alla en miljard kisspölar som poppar upp var femte minut (visserligen var sängen en bonus, utöver strumporna, men det var fortfarande omväxling). För att inte bli helt utless sänkte jag därför idag ambitionsnivån helt och tänkte endast ge hundarna kortare rastningsrundor (igår gick jag uppåt 1,8 mil sammanlagt varav Toby, Assar och Thyme gick ungefär en mil, så det kändes helt ok att låta dem vila) och tillbringa hela dagen i soffan med de två sista Harry Potter-filmerna. Så det är ungefär det vi har gjort. Utom en sväng till Gränby, ca 6-7 km promenad och torka lite kisspölar... Första filmen tog ca 5 timmar att se då jag har en förmåga att pausa och göra något annat hela tiden, men nu ska Svante komma ner och se sista med mig, så då kanske det går snabbare!