matilada

2013-08-28
20:45:01

Peppar, peppar, ta i trä

Det är knappt att jag ens vågar tänka det här, men jag tycker mig märka en förändring hos Toby. Han är lugnare, mer lyhörd och faktiskt inte fullt ös medvetslös hela tiden. Visst springer han fortfarande som en tok och tvekar inte att hitta på egna äventyr, men han STANNAR och kollar var jag är då och då. Viftar jag då åt honom kommer han i full karriär mot mig och inväntar nya instruktioner. Jag troor att det här med långlina kan vara lösningen: han blir ju lugnare av att kunna gå lös så mycket som möjligt och då går det samtidigt att träna. Går han kopplad blir det hundra gånger värre när han väl får gå lös någon gång och han tenderar att skita fullständigt i mig. Med 15 meter lina känner han sig väldigt lös och fri, samtidigt som jag kan hålla rejäl koll och bromsa honom och se till att han lyssnar.
 
Jag tror att vi är på rätt väg, men det är för tidigt att säga än. Han är ju "bara" 3,5, hans pappa var det väl ingen som vågade lita hundra på förrän han var 8-9? :p Skämt åsido: just idag är Toby i alla fall ganska dyr!
 
 
2013-08-25
20:36:00

Tuff tuff

Vi tuffar vidare här. Igår gick jag och mamma med hundarna på förmiddagen, Fredrik och Svante med Tove och Lia kom på fika efter lunch och på kvällen blev vi bjudna på Farsholmen på middag. Sista biten på grusvägen till Farsholmen gick jag och mamma med hundarna och Eskie lyckades fastna i en grävlingsfälla. Inte verkade det bekomma honom heller när den smällde igen om honom! Innan middagen blev det sedan mycket bad för de gula. Toby hade sin lina med sig, men han skötte sig så bra att han fick gå lös en hel del. Tove fick gratis hundterapi med alla hundar som vandrade runt och det gick jättebra. Hon gick runt och klappade dem efter ett tag :)
 
Idag gick vi i skift och gulingarna och jag gick en lagom lång runda i skogen och avslutade med bad i havet. De har gallrat lite i skogen och där det körts med skogsmaskiner var det jättefina vägar att gå på. Det fanns ganska många som vek av åt olika håll, så någon dag är jag lite sugen på att utforska! Sedan ville barnen åka och bada, så jag och gulingarna följde med till badplatsen på eftermiddagen. Och om nöjdhet döms efter trötthet så är hundarna definitivt nöjda efter de här dagarna: de börjar se ut som om de vill gå och lägga sig redan nu! Och själv skulle jag inte heller tacka nej till att gå och sova ;)
 
Jag bad Eskie hoppa upp på stenen och posera...
 
...varpå Sonar genast hoppar upp på en annan sten och ställer sig: "Men så HÄR menar hon ju, Eskie!"
 
Toby undersöker hur nära vattnet han kan komma utan att ramla i...
 
 Jobbig dag!
 
Lortgris!
 
Fin kväll
2013-08-23
20:52:37

Hemma

Vi gör oss hemmastadda här igen. Långpromenad på förmiddagen och sedan har jag målat plankor på eftermiddagen. Hundarna har varit med mig ute och spankulerat runt under tiden alternativt legat utslagna i gräset. Jag tror att de trivs ganska bra! Det räcker nog rätt bra som aktivitetsnivå just nu: efter en promenad och lite målande är jag toktrött och skulle kunna ramla ihop i en hög och sova. Trodde inte man kunde bli så trött av knappt någonting, men se det gick visst.
 
 
"Får jag också plats i soffan?"